söndag 17 maj 2020

En smakebit på søndag - Den franska fotografen

Den här helgen har hittills varit en upprepning av de flesta helger de senaste månaderna, vi åker inte iväg någonstans utan stannar hemma med den stora skillnaden att jag äntligen kunnat fokusera lite mer på läsningen. Lördagen gick åt till läsning för mig medan maken var ute i garaget och mekade moppe. Söndagen lär se ungefär likadan ut förutom att vi då också kommer att titta en del på tv, söndagarna är ju vår tv-tittardag.  På ett sätt är det skönt med de här lugna helgerna men jag har nu börjat sakna våra små utflykter under helgerna. Inte för att vi åkte speciellt ofta eller på många olika men det var faktiskt trevligt att lite då och då göra en secondhand- och/eller loppisrunda eller kanske satsa på att besöka ett museum. Söndagen börjar i alla fall med En smakebit på søndag som den här söndagen anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker.

----------------

Min smakbit kommer från sidan 43 i Den franska fotografen av Natasha Lester (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)

"Och så, just när hon hade Leican uppe och fingret på knappen, såg hon, genom sökaren, en man i tysk uniform falla, följden av ett skott från hennes kompanjons gevär. Kaptenen reagerade inte, tog bara sikte på nästa och sköt honom också. Männen dog, inte ärofullt, inte spektakulärt och definitivt utan att någon sörjde dem - de bara försvann ner i gyttjan. Två liv hade just släckts, ett av dem fastfruset i tiden inuti hennes kamera. Hon visste inte hur hon skulle kunna förmå sig att titta på negativet, visste inte om hon någonsin kunde tillåta sig att upptäcka exakt vad det innebar att dö. 
Hon borde vara glad: två tyskar färre var något bra för hennes land. Men hur kunde någon vara glad över att en pojke dog ensam, en obeaktad konsekvens av det enorma kaos som kallades krig."

13 kommentarer:

 1. helt okänd bok för mig. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 2. Kände inte heller till den. Gripande.

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten. Jag blev lite tagen av den beskrivningen.

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten. Blev också rörd.

  SvaraRadera
 5. Är lite nyfiken på den boken och smakbiten gjorde mig mer nyfiken.

  SvaraRadera
 6. här är det blåsigt, grön och kallt, tog oss ut ändå, verkar vara en bra bok, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 7. Jeg har alltid vært litt misunnelig på deg og de mange loppis-turene du har i helgene. Det er sjelden loppis i Norge. Her går vi først og fremst i bruktbutikker, og det er ikke mannen min like glad i som meg. :-D Så det blir ikke så ofte jeg får muligheten. Men jeg liker også at jeg får lest mer nå som alt er så stille og rolig.
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten! Låter som en intressant bok!

  SvaraRadera
 9. Jag vill gärna läsa denna, historiska romaner är min favoritgenre! Tack för smakbit, här haglar det för tillfället och våren och sommaren känns avlägsna. Trevlig söndag

  SvaraRadera
 10. Den här har jag sett någonstans. Verkar intressant. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 11. Läste nyligen denna och älskade den!

  SvaraRadera
 12. Den boken står bland de böcker som skall läsas först hos mig. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 13. Det där var en intressant smakbit. Och ett fint omslag.

  SvaraRadera