torsdag 14 maj 2020

Hett i hyllan #248

Torsdagarna på bloggen börjar med att man visar upp sina hyllvärmare i Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

-------------------

Den här gången plockade jag fram ett bokreafynd

Det 19:e Fabergéägget av Claes Ericson  (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)
Baksidestext:
Moskva, sommaren 2013: Svensken Astor Kragh är på besök hos sina ryska släktingar för att begrava sin mor. Det visar sig att han är släkt med en okänd hjälte som stred på den vita sidan under inbördeskriget - en hjälte med en märklig historia som inbegriper ett av Fagergés kejserliga ägg, försvunnet sedan ett sekel, När Astor fortsätter sökandet med hjälp av den unga forskaren Anja framkommer det att de inte är ensamma. Det finns fler som letar efter samma ägg och som är beredda att gå över lik för att finna det.
Sant Petersburg, sommaren 1918. Inbördeskriget har skapat oro och kaos, tsarfamiljen hålls i husarrest och i staden råder revolutionär feberyra. Den plikttrogne banktjänstemannen Ivan Skuratov dras med i den historiska utvecklingen när han tvingas lämna staden för ett dramatiskt uppdrag som leder långt in i Sibirien. Ju längre österut han kommer, desto mer börjar han tvivla på sina ideal."

----------------
Den här boken köpte jag på bokrean 2017. Jag gillar ju att läsa historiska böcker lite då och då och den här boken handlar om något jag länge varit fascinerad av, nämligen Fabergéäggena. Jag var på en specialutställning på Nationalmuseum en gång i tiden där de visade föremål från Fabergé, bland annat vissa av äggena och de är verkligen något alldeles extra. Jag köpte alldeles för många böcker på bokrean det året och trots att många av böckerna är sådana som jag verkligen vill läsa så har de blivit stående i bokhyllan. 

4 kommentarer:

 1. Jag har också den boken oläst någonstans i min bokhylla.

  SvaraRadera
 2. Den har jag också oläst i hyllan 🙂

  SvaraRadera
 3. har nog inte läst något av författaren.

  SvaraRadera
 4. Okänd författare för mig, men Fabergéägg är spännande. Jag har nog aldrig sett några i verkligheten.

  SvaraRadera