söndag 24 maj 2020

En smakebit på søndag - Führerns barnmorska

Tiden går förvånansvärt fort trots att vi nu i coronatider stannar mest hemma och inte åker iväg på nånting. Men jag måste ju medge att suget efter att åka iväg på något (vad som helst egentligen, secondhand, loppis, shopping, teater osv osv) gör sig mer och mer påmint. Men nu är det som det är och det är säkrast för oss att stanna hemma. På lördagen satt jag faktiskt och läste större delen av dagen medan maken var ute och mekade med moppe och bil. På söndagen har vi ingenting inplanerat för förmiddagen, men på eftermiddagen gör vi det vi brukar göra på söndagarna, nämligen äta middag tidigt och sen titta på tv. Söndagen börjar i alla fall med En smakebit på søndag som den här söndagen anordnas av Flukten fra virkeligheten.

--------------

Min smakbit kommer från sidan 17 i Führerns barnmorska av Mandy Robotham (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)

"Rosa och jag satt i hörnet - jag var den enda som inte var judinna i baracken - och insöp allt det vackra. Jag lystrade med ena örat ut mot lägret som höll på att vakna, vakterna som skrek ut sina befallningar, det eviga klampande av stövlar på den hårda, frostbitna marken där utanför. Det var bara en tidsfråga innan de skulle komma hit. Det var ingen vits med att försöka gömma barnet. Vi hade provat det förut, men en nyfödds evinnerliga, hungriga skrik var omöjliga att dölja. Den gången hade det slutat med att vi förlorat både mamma och barn på det kallaste, brutalaste vis man kan tänka sig. Om vi bara kunde rädda en av dem var det åtminstone något. Irena hade andra barn hon hon hade chansen att hitta igen. Det var osannolikt, men möjligt."
15 kommentarer:

 1. verkar vara en annorlunda berättelse

  SvaraRadera
 2. usch, det låter farligt och obehagligt. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten. Verkar både gripande och förfärlig 😌

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten. Den här boken blir antagligen nästa jag läser

  SvaraRadera
 5. Den boken är jag lite nyfiken på.

  SvaraRadera
 6. Den här har jag tänkt lyssna på. Lite nyfiken på om författaren har någon anknytning till Michael Robotham som är en av mina favoritförfattare. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Blev sugen på den när Robert skrev om den tidigare. Bra att bli påmind. Ska kolla om den finns på Storytel.

  SvaraRadera
 8. Spännande, den hade jag missat! Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 9. Den här boken har jag läst. Den är riktigt bra, men samtidigt alldeles förfärlig förstås.

  SvaraRadera
 10. Tack för smakbiten jag blir nyfiken

  SvaraRadera
 11. Usch vad hemskt! Har sett boken på andra bloggar men tror inte jag vill läsa den. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 12. Jag har denna på min läslista, kuslig och uppriktig! Tack för smak, trevlig söndag

  SvaraRadera
 13. Mycket nyfiken på denna. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 14. Jeg har hørt om denne boken tidligere, men ikke lest den. Jeg synes det høres ut som en interessant historie som jeg har lyst til å lese :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 15. Den där boken är jag otroligt nyfiken på att läsa. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera