söndag 3 maj 2020

En smakebit på søndag - Låt spelet börja

Helgen har hittills varit väldigt lugn. Jag har njutit av att vara hemma igen efter ett par dagar på sjukhuset för provtagning. Det är ofta så att man verkligen tänker på hur skönt det är hemma efter att man varit tvungen att vara någon annanstans. Jag har njutit av att få sova i min egen, bekväma säng med mitt eget härliga täcke och på lördagen var det extra skönt att få liga kvar i sängen så länge jag ville utan att någon kom in i rummet glatt hojtande ett "Godmorgon!" fr att ta en massa prover. Istället kunde jag ligga kvar och mysa i sängvärmen med en varm, spinnande katt på magen. Och att på eftermiddagen få lägga sig i soffan för att titta lite på tv är något jag inte trodde att jag skulle sakna så mycket som jag gjort när jag varit hemifrån. På söndagen lär jag fortsätta bara njuta av vardagen hemma. Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som den här söndagen anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker.

----------------

Min smakbit kommer från boken jag ska börja läsa nu, sidan 15 i Låt spelet börja av Christina Schiller  (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)


"Varsågod", sa hon och höll upp dörren till ett rymligt kontor. "Tack" Han såg sig omkring. Väggarna var av glas och när han vände sig om hade han full överblick över kontorslandskapet utanför. På det svarta skrivbordet stod ännu en av de där enorma skärmarna, en burk med pennor - som alla hade företagets logotyp på sig - och en hög med färgglada post-it-lappar.Det var allt. Inga personliga attiraljer över huvud taget. Om det här var Michael Vingåkers kontor, så var han uppenbarligen inte här särskilt ofta. Vilket var helt förståeligt. Vem ville sitta i en glasbur och bli utstirrad av sina anställda hela dagarna? Han hade bara varit där inne i några minuter och kände sig redan en aning paranoid"


14 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten, en okänd bok för mig.
  Ja, det brukar vara skönt att sova i sin egen säng efter en sån period.

  SvaraRadera
 2. Kände inte till den här boken. Ett glasrum hade gjort att jag inte gått till jobbet 😮

  SvaraRadera
 3. visst är det skönt i egen säng hemma, det finns kontor och kontor, ha en fin söndag.

  SvaraRadera
 4. Hoppas provresultatet blir bra. Tack för smakbit. Nostalgi att läsa om ett kontorslandskap man faktiskt får besöka :)

  SvaraRadera
 5. Jeg håper alt er iorden og at alle prøveresultatene er som de skal være <3 Det hørtes veldig deilig ut å ligge i sengen med en katt på magen :-) Jeg har hund og han vil gjerne kose, men ikke når han er trøtt. Han er sær :-) Jeg har veldig lyst på katt og, men mannen min synes det er nok med en hund.
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 6. Jag vet vad du menar med detta när det kommer någon hojtande på morgonen för att ta prover. Före frukosten om det vill sig illa!

  Kontorslandskap är en märklig uppfinning. Kan inte vara bra. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten! Ny bok för mig. Glasväggar låter inget vidare...

  SvaraRadera
 8. Javisst är det skönt att vara hemma efter sjukhusvistelse och tidiga provtagningar. Hoppas proverna är bra.

  Boken kände jag inte till. Men jobbat i kontorslandskap och det var ingen favorit.Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. Kan förstå att det känns skönt.
  Läste nyligen boken.

  SvaraRadera
 10. hoppas allt gick bra med provtagningen. Skönt att du är hemma igen. Tsack för smakbiten! Det kan inte vara kul att sitta i eet rum av glas där en syns hela tiden.

  SvaraRadera
 11. Hemma är bäst! Boken du läser ser jag är helt sprillans ny, inte hört talas om den. Att sitta i en glasbur inuti ett kontorslandskap måste vara som att vara apa på Skansen. usch. Tack för smakbit, ha en härlig söndag

  SvaraRadera
 12. den egna sängen är värd mycket. låter som ett förfärligt kontor. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 13. Tack för smakbiten. Hade inte hört talas om boken tidigare.

  SvaraRadera
 14. Det må være deilig å være hjemme i egen seng igjen, og aldri feil med en katt å kose med. Takk for smakebiten.

  SvaraRadera