måndag 24 april 2017

Veckans bokbloggsfråga vecka 17

Det började bra idag med solsken och ganska milt väder. Pojkarna undersökte myror ute i utegården. Men efterhand blev vädret gråare igen och det började blåsa vilket såklart också betydde att det blev kallare och då var det dags att ta in Dart och Nitro, stänga dörren och ta en mugg varm te.
Jag började i förmiddags med att lägga in lite länkar på bloggen och med att skriva färdigt lite recensioner, men jag måste ju göra lite annat också. Och då passar det ju bra att svara på Veckans Bokbloggsfråga som ställs av Barnboksbloggen och som lyder

Vilken ej längre levande författares författarskap saknar du allra mest? Skulle du vilja att någon fortsätter skriva böcker i dennes anda, så som sker med till exempel Gösta Knutsson (det ges ut nya bilderböcker om Pelle Svanslös lite nu och då) eller som i fallet med Stieg Larssons milleniumserie som ju David Lagercrantz skrev en fjärde del till?

--------------- 

Nej, jag saknar ingens författarskap på det sättet. De böcker mina ej längre levande favoritförfattare skrivit räcker gott och väl och de böckerna kan jag läsa om precis när jag vill. Jag kan tycka att det vore ganska hemskt om författarskapet bara fortsatte i samma spår i all evighet utan att något utvecklas (för det sker ju ingen utveckling om man ska skriva i samma stil som någon död författare). Och även om jag har ej längre levande favoritförfattare just nu så har jag en känsla av att de inte skulle vara favoriter så länge till om det fortsatte att komma ut böcker i samma stil.  Det dyker upp nya författare och nya stilar konstant, finns ingen anledning att med näbbar och klor försöka hålla kvar det gamla.
Visst , om någon skriver en fortsättning eller i en författares anda, så kan jag läsa boken av ren nyfikenhet, men det är annars ingenting som jag är jätteintresserad av eller önskar.
Jag läser fortfarande serien om Jack Ryan som från början skrevs av Tom Clancy men som övertogs av Mark Greaney, men det har mest att göra med att de böckerna oftast tar upp väldigt aktuella världspolitiska frågor, t ex






Hot över Östersjön (titeln är länkad till recensionen och där finns mer info om boken)

2 kommentarer:

  1. Jag håller med. Det finns ju ständigt nya författare att upptäcka!

    SvaraRadera
  2. Det är väl kanske mest av nyfikenhet jag vill fortsätta läsa millennium-serien.

    SvaraRadera