söndag 30 april 2017

Recension: När klockan slår fem av Denise Rudberg

Titel: När klockan slår fem
Serie: Marianne Jidhoff
Författare: Denise Rudberg
Format: Pocket
Antal sidor: 336
Förlag: Månpocket/Bokförlaget Forum

"Det är sensommar och Stockholm skakas av ett par överfallsvåldtäkter i de finaste kvarteren på Östermalm. När ett av våldtäktsoffren mördas får åklagarsekreteraren Marianne Jidhoff och hennes kollegor ta sig an det känsliga fallet. De misstänker ganska snart att det finns kopplingar till en serie våldtäkter som skedde tjugo år tidigare i Lunds studentkretsar. Tillvägagångssättet då liksom nu är utstuderat - efter att noggrannt valt ut sina offer tar sig gärningsmannen in i deras hem när de sover.

Men vad hände egentligen i Lund? Gärningsmannen åkte aldrig fast och det visar sig finnas allvarliga brister i utredningen. Marianne Jidhoff, kriminalkommissarie Torsten Ehn och kriminalassistent Augustin Madrid dras in i ett fall där ingenting är vad det först verkar vara."

-------------------------

När klockan slår fem är, som syns t o m i titeln, den femte delen i serien om åklagarsekreterare Marianne Jidhoff, krminallkommissarie Torsten Ehn och kriminalassistent Augustin Madrid.

Augustin är fortfarande min stora favorit men jag börjar också tycka mer och mer om Marianne Jidhoff, hon är så äkta och med fötterna stadigt på jorden att det går inte att låta bli att gilla henne. Med tanke på utvecklingen på det personliga planet för henne i den här boken så ska det bli spännande att se vad som händer i kommande böcker.

Själva brottet (eller egentligen brottena) är ju, tyvärr, något som inte är alltför ovanliga. Det kanske inte är serievåldtäktsmän i farten direkt, men våldtäkter händer tyvärr alltför ofta nu för tiden. Det jag uppskattar här är att det inte frossas i detaljerna kring våldtäkterna utan själva brottet är beskrivet sakligt men utan alltför mycket detaljer.

Jag brukar sällan följa serier som är längre än 3-4 delar men än så länge har jag inte tröttnat på den här serien så nu är det bara at skaffa nästa del, På sex meters djup, också.

Precis som tidigare delar är När klockan slår fem lättläst underhållning med huvudkaraktärer som är lätta att tycka om och med en lagom spännande intrig.


Mina recensioner av de tidigare delarna i serien

Ett litet snedsprång
Två gånger är en vana
Bara tre kan leka så
Mellan fyra ögon


När klockan slår fem finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/Storpocket/Pocket/E-bok
Bokus Inbunden/Storpocket/Pocket/E-bok
CDON Inbunden/Storpocket/Pocket/E-bok


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar