torsdag 17 oktober 2019

Hett i hyllan #218Dags att plocka fram hyllvärmare igen och visa upp dem i Monikas Hett i hyllan. Monika säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

-------------

Jag plockade fram ett reafynd


Alla dessa vackra nederlag av Jess Walter
Baksidestext:
"Våren 1962. Den unge hotellägaren Pasquale Tursi dagdrömmer vid klipporna i den lilla italienska byn Porto Vegogna när en båt närmar sig. Den vackra amerikanska skådespelerskan Dee Moray stiger ur båten; hon har tvingats lämna den kaotiska inspelningen av Cleopatra i Rom för att vila upp sig.
Dee är förtjusande, jordnära och glamourös och Pasquale blir bländad av den unga kvinnan. Hon blir i sin tur fascinerad av Pasquales artiga och respektfulla uppvaktning. Men snart kompliceras Dees vistelse av gamla kärleksaffärer, svek och filmbolagets vilja att slutföra inspelningen av Cleopatra en gång för alla.
Denna vindlande och ömsinta roman tar oss till Edinburgh Fringe Festival, till cyniska filmproducenter i det nutida Hollywood och till en landsortsteater i en amerikansk småstad - genom minnen och livsöden som alla ställs på sin spets femtio år efter Dees och Pasquales första möte i Porto Vergogna."

-------------

Den här boken har jag köpt 2017 på rea-på-rean och jag blev faktiskt väldigt förvånad när jag hittade den här boken, den låter inte riktigt som nånting som jag brukar köpa och jag har absolut inget minne av att jag köpt den. Inte heller känner jag till författaren så jag undrar hur jag tänkte när jag köpte den.  Nu när den ändå finns i bokhyllan så får jag nog räkna den som en lättsam"mellanbok" att ta till om den vanliga läsningen annars känns tung. Eller så får den åka ner i utrensningslådan nästa gång det är dags att fixa mer utrymme i bokhyllorna.                                       

3 kommentarer:

  1. Jess Walter har jag aldrig hört talas om, men på nätet ser jag att han har fått bra kritik och blivit nominerad till priser. Tänk så många författare det finns. Ständigt dyker det upp såna som jag inte känner till.

    SvaraRadera
  2. Reagerade på att omslaget visar Manarola, lite trist att den handlar om fiktiv by istället

    SvaraRadera
  3. Då är det inte bara jag som ibland hittar en bok och undrar hur i hela friden den hamnade där :)

    SvaraRadera