tisdag 29 oktober 2019

Recension: Det lilla galleriet i solen av Marie Sammeli

Titel: Det lilla galleriet i solen
Författare: Marie Sammeli
Format: Inbunden
Antal sidor: 365
Förlag: Bladh by Bladh
Recensionsexemplar

"Julias liv går inte riktigt som hon har tänkt sig, den glimrande karriären i PR-branschen i Stockholm går allt annat än glimrande.
Så när Tom kommer hem och berättar att han har fått ett erbjudande om jobb i Kapstaden så finns egentligen inget att fundera på, det är klart de ska åka - hon, Tom och deras son Theo - till äventyret i solen. Om hon nu bara hade varit en äventyrare...
Samtidigt som Julia kämpar för att bygga upp ett nytt liv i Kapstaden inser hon att det är något som inte riktigt stämmer. Varför är Tom så grinig hela tiden? Grannen, galleristen till Det lilla galleriet, måste hon hacka på henne om varenda småsak? Vad krävs egentligen för att komma in i gemenskapen på skolan? Skulle inte livet i solen vara mycket lättare?

-----------------------

Det fanns många orsaker till att jag blev intresserad av den här boken. Jag behöver få läsa en feelgood eller i alla fall något lite lättsamt emellanåt och den här boken passar in perfekt i den kategorin, den innehåller djur (nånting som får mig direkt att kolla en extra gång på en bok). Den utspelar sig på en plats som man rätt så sällan läser om, nämligen Kapstaden. Som lite grädde på moset är den också författarens debutroman, och jag är ju väldigt svag för debuter.

Det är sällan man får läsa feelgoodromaner, eller egentligen vilka romaner som helst, som utspelar sig i Sydafrika. Nu bor författaren själv i Kapstaden så det föll sig nog rätt så naturligt att förlägga handlingen till en plats som hon känner till själv och det är ju tur för nu får vi läsare också tillfälle att bekanta oss med platsen, visserligen inte rent fysiskt men det gör gott att få resa till solen sittandes i fåtöljen nu när det blåser och regnar ute .
Flytten till Kapstaden blev inte riktigt som Julia hade tänkt sig och livet i den nya staden visar sig vara svårare än hon tänkt sig och ingenting fungerar såsom det gör hemma i Sverige.

Den här boken visade sig vara precis vad jag behövde just nu - lite sol och värme, vänskap, humor och romantik. Ett extra plus i kanten blev det för tipsen i slutet av boken om ställen att besöka om man åker dit någon gång. Och jag måste medge att efter att ha läst den här boken så blev jag rätt så sugen på en långsemester i Kapstaden.
Det lilla galleriet i solen är en lättsam och lättläst feelgoodroman som ger lite solsken och värme åt tillvaron nu när det börjar bli mörkt och kallt här hemma i Sverige. Jag ser fram emot fler böcker av den här författaren.

Jag har bjudit på en smakbit ur boken i ett annat inlägg HÄR

Tack Bladh by Bladh/Schyttberg PR för rec.exet!Mer info om författaren och hennes bok finns på Marie Sammelis websida

Det lilla galleriet i solen finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar