söndag 15 september 2019

En smakebit på søndag - De nio världarna: Vanaheim & Nidavelir

Min bror och maken fyllde båda år den här helgen och eftersom brorsan är singel så kom han till oss för att tillbringa helgen. Det har inte blivit något direkt "firande", sånt har vi slutat med redan för länge sedan. Istället har vi tagit det lugnt, tittat på tv, läst och ätit gott.
Lördagen fördelade jag tiden mellan matlagning och läsning och jag tror nog att söndagen blir ungefär likadan. Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som den här gången anordnas Flukten fra virkeligheten.  En smakebit på søndag går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

-------------------

Jag har precis avslutat en bok och ska börja på nästa så min smakbit kommer från boken jag ska börja på. Smakbiten kommer från sidan 9 i De nio världarna: Vanaheim & Nidavelir av L.T. Jägrud  (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)


"Havdis stortå dinglade strax över den gröna vattenytan. En fenstråling simmade under och såg ut att fundera på att ta sig ett bett. Den var hungrig för sommaren hade varit kall och då var det alltid ont om småfisk, som den annars brukade äta. Havdis kände sig full av styrka och tog ett djupt saltmättat andetag. Solarmegin flödade idag. Det var några dagar kvar tills dagen hon tränats inför i större delen av sitt liv. Dagen då hon skulle upptas i den inre cirkeln. Hennes andra initieringsrit. Då skulle hon få sin Gandr och då skulle hon räknas till en av cirkelns medlemmar. Hon skulle bli en sejdkona."

15 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten från en okänd bok för mig!
  Och grattis till din make o bror.

  SvaraRadera
 2. Den här boken kände jag inte till innan. Låter som fantasy.

  SvaraRadera
 3. jag har börjat simma med sonen och barnbarnet, vattnet set blått ut, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 4. Tack för smakebiten, aldrig hört talas om boken.

  SvaraRadera
 5. helt ny bok för mig. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 6. Helt okänd för mig, borde läsa mer fantasy. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 7. När jag läser förlagets text låter boken riktigt intressant. Spännande med kopplingar till mytologin.

  SvaraRadera
 8. Det hørtes ut som en veldig interessant bok, den kan jeg tenke meg å lese. Vi har forsåvidt sluttet med å feire så mye her og. Men det er gøy å invitere familien på kaffe på en bursdag :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 9. Den här boken låter som något för mig! Ska genast kolla upp den lite närmare. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. Tack för smakbiten! hde inte hört talas om boken eller författaren innan. Grattis i efterskott till brorsan och maken.

  SvaraRadera
 11. Ny bok för mig, spännande. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 12. Det där lät annorlunda och spännande, tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 13. Läser nyfiket om boken. Är inte jätteinsatt i nordisk mytologi. Ibland får jag lust att ge mig i kast med fantasy, men än så länge har jag så mycket annat jag vill läsa att jag inte prioriterat den genren. Tack för intressant smakbit

  SvaraRadera
 14. Vilket fint omslag. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 15. Grattis i efterskott. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera