fredag 20 september 2019

Fem en fredag vecka 38: Uppkoppling


Jag har precis ätit lunch och har tänkt mig att lägga mig i soffan under en varm pläd och slötitta lite på tv, men först är det dags att svara på fem frågor i Fem en fredag hos elisamatilda. Temat den här veckan är Uppkoppling

1. När var första gången du kopplade upp dig mot Internet?

Det måste nog ha varit någon gång år 2000-2001. Maken fick ett erbjudande från jobbet om att köpa ett datorpaket billigt så vi köpte paketet och det var nog absolut första gången. Både jag och maken jobbade redan med datorer på jobbet, men vi hade inte Internetuppkoppling på jobbet utan det kom först när vi skaffade dator hemma.

2. Var "hängde" du i början av din internettid?

Ingenstans faktiskt, Internet var för mig något där jag kunde inhämta info som ännu inte fanns (och som fortfarande inte finns) i Sverige 

3. Vilken var din första e-postadress?

Kommer inte ihåg, det är så länge sedan och jag har haft så många sen dess.

4. Vem skulle du vilja träffa på riktigt som du endast känner online?

Jag är lite osäker på det där eftersom jag inte har så nära kontakt med någon på nätet egentligen. På nätet blir kontakterna så ytliga att jag sällan blir speciellt nyfiken, det känns som att det räcker med nätkontakten som det är just nu.

5. Vem  i din närhet är minst uppkopplad?

Det är nog min mamma, hon vill inte ha med datorer att göra.

3 kommentarer:

  1. svårt att tänka sig ett liv utan internet, saker har blivit så mycket enklare.

    SvaraRadera
  2. Det är spännande att tänka tillbaka hur pass kort tid det ändå är som vi haft internet och uppkopplingar mot hela världen. Det är så självklart nu men det är ändå rätt nytt.

    SvaraRadera
  3. Tänk, jag tycker precis tvärtom, jag har skaffat verkligt goda vänner på nätet, främst just genom bloggar. Jag har träffat ett flertal och alla har varit minst lika mysiga och härliga som jag trodde! Många av mina bästisar finns på nätet. Kanske sorgligt men så kan det bli när man flyttat runt mycket och inte har varken familj eller nära vänner där man bor.

    SvaraRadera