torsdag 19 september 2019

Hett i hyllan #214

Torsdagen på bloggen börjar med Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

---------------------
Den här gången fick det bli ett reafynd

Spökstaden (del 2 i Miss Peregrines besynnerliga barn) av Ransom Riggs
"Efter att ha klarat sig från Miss Peregrines ö, flyr Jacob med sina nya vänner till den märkliga staden London. Där träffar de en galning som heter Caul. Han visar vara bror till Miss Peregrine och han är ute efter barnens krafter. Jacob är den enda som kan rädda sina vänner från en säker död.
Precis som den första boken är Spökstaden full av spöklika foton som författaren har hittat hos olika samlare. Spökstaden är en besynnerlig historia med märkliga foton, ett äventyr som kan läsas av alla från 12 år och upp"


Jag läste del 1, Miss Peregrines hem för besynnerliga barn (titeln är länkad till recensionen), år 2014 och även om jag tyckte den bara var OK men inte mer. så var jag nyfiken på fortsättningen av serien. På bokrean 2017 fick jag äntligen tummen ur och köpte den här andra delen. Den sattes i bokhyllan och där där har den blivit stående, oläst såklart, troligtvis på grund av den vanliga tidsbristen. Det är så länge sen jag läste första delen att jag glömt det mesta, så jag är lite  tveksam till om jag kommer att läsa den här, men vi får väl se hur det blir med det.

3 kommentarer:

  1. Jag tyckte jättemycket om första delen och har planer på att läsa andra också, men jag äger den inte. Än :)

    SvaraRadera
  2. Jag blev nog också väldigt förtjust i första delen. Vill egentligen läsa denna också, men jag har aldrig skaffat den - konstigt nog.

    SvaraRadera
  3. Jag tror del ett redan varit med i HEtt i hyllan hos mig.

    SvaraRadera