tisdag 10 september 2019

Recension: Den modige Kaninriddaren

Titel: Den modige Kaninriddaren
Målgrupp: 3-6 år
Författare: Oskar Källner
Illustratör: Marta Leonhardt
Format: Kartonnage
Antal sidor: 32
Förlag: Fafner förlag
Recensionsexemplar

"Ryktet går att vargen har siktats i Tisteldalen. Både djur och nissar är rädda. Tänk om den kommer till nissarnas by? Något måste göras!
Torgeir och hans trogna springare Smulan ger sig ut för att möta vargen. Han får en rustning av hasselnötsskal och ett svärd av stål. Samtidigt lär vargen vara stor och vild och ha en glupande aptit. Hur ska han kunna besegra den?"

-------------------
Det är inte ofta jag läser barnböcker och det beror nog mycket på att jag inte haft småbarn i min närhet på väldigt länge. Men nu lär det bli ändring på den fronten så det gäller att jag håller mig lite á jour i den genrén också. När jag då fick förfrågan från författaren om jag kunde tänka mig att läsa den här sagoboken så passade det ju perfekt för mig!

Jag älskar gammaldags "riktiga" sagor och det är precis vad den här är. Det som också hör till en "riktig" saga för mig är att det finns ett dolt budskap i berättelsen och självklart finns det ett i Den modige kaninriddaren. Illustrationerna till den här sagan är riktigt vackra och gör att det går att bara titta på bilderna och berätta sagan lite mer fritt utan att rakt av läsa texten varje gång
Den modige kaninryttaren är en magiskt vacker sagobok med en saga som barnen nog vill ska berättas och visas om och om igen!

Tack Oskar Källner för rec.exet!

Den modige kaninriddaren finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar