tisdag 15 juli 2014

Davidsstjärnor

Titel: Davidsstjärnor
Författare: Kristina Ohlsson
Format: pocket
Antal sidor: 490
Förlag: Pocketförlaget

"En gammal israelisk legend berättar om Papperspojken, han som kommer om natten och rövar bort sina offer. Idag minns ingen myten, men så skjuts en lärare på Salomonskolan i Stockholm till döds inför barn och föräldrar. Bara timmar senare försvinner två judiska pojkar på väg till sin tennisträning.

Fredrika Bremer och Alex Recht ställs inför en av sina svåraste utmaningar när de dras in i jakten på en mördare som framstår som lika skoningslös som effektiv. Spåren leder utredarna till en och samma plats: Israel.

Eden Lundell, chef för Säkerhetspolisen får samtidigt anledning att söka i sitt förflutna då en man vid namn Efraim Kiel oväntat dyker upp i Stockholm. Det dröjer inte länge förrän en väl bevarad hemlighet är på väg att avslöjas. Och upprepade gånger nämns Papperspojken. Men vem är han egentligen? Kan han ha fått liv och börjat söka efter nya offer?"

-------------------------------------------

Davidsstjärnor är Kristina Ohlssons femte bok om Fredrika Bremer och Alex Recht.

Jag gillar fortfarande den här serien och Fredrika Bremer och Alex Recht  lika mycket som tidigare. Eden Lundell, som ju dök upp redan i förra boken, Paradisoffer, är jag däremot inte riktigt lika förtjust i.

Davidsstjärnor är en spännande deckare med en intressant intrig. Speciellt gillar jag att man faktiskt inte ens kan gissa sig till vems familj det är som råkar illa ut....det får man reda på först på slutet...

Davidsstjärnor finns att köpa hos  t ex

Adlibris
Bokus
CDON


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar