lördag 19 juli 2014

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar

Titel: Läsarna i Broken Wheel rekommenderar
Författare: Katarina Bivald
Format: Pocket
Antal sidor: 396
Förlag: Månpocket

"Allting börjar med en brevväxling mellan två helt olika kvinnor. Tjugoåttaåriga Sara Lindqvist från Haninge och sextiodemåriga Amy Harris från Broken Wheel i Iowa. Efter två års utbyte av böcker, brev och tankar om både litteratur och livet bestämmer sig Sara för att hälsa på Amy. Men när hon kkommer dit är Amy död.

Sara står ensam i en liten stad mitt ute i ingenstans. Som tur är finns där förstås alla de människor som Amy har skrivit om. Och de excentriska invånarna i Broken Wheel har inget annat val än att ta hand om den förvirrade turisten. Sara blir kvar och för första gången i sitt liv får hon verkliga vänner - inte bara mr Darcy och Bridget Jones - och de hjälper henne att starta en bokhandel med Amys alla böcker.

Både Sara och staden lever upp, nya och oväntade kärlekspar bildas och ingen vågar tänka på att hon snart måste åka hem. När hennes visum är på väg att gå ut får Saras nyfunna vänner en alldeles galen, underbar idé..."

-------------------------------------

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar har jag varit sugen på länge, det är ju en bok om böcker och läsande. Så äntligen ingick den i ett erbjudande hos nätbokhandlarna och då var jag ju helt enkelt tvungen att köpa den.

Det här är en charmig och lättläst berättelse och precis den typen av feelgood som även jag, som sällan läser nånting ur den genren, gillar. Och inte blir den precis sämre av att det finns en del litterära hänvisningar lite här och där i boken.

Det är lätt att gilla småstadsborna och miljöerna i boken. Det är mysigt, småputtrigt och man vet ju på förhand att det blir ett lyckligt slut. Och det är OK, det stör mig inte det minsta att allt i den är så förutsägbart, på något sätt hör det till här.

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar är verkligen en perfekt bok att läsa när man bara vill ha nånting lättläst som slutar lyckligt och som får en att må bra.

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar