onsdag 9 juli 2014

De skandalösa

Titel: De skandalösa
Författare: Simona Ahrnstedt
Format: pocket
Antal sidor: 338
Förlag: Ponto Pocket

"EN MAN KÄND FÖR SITT DEPRAVERADE LIV... Greve Gabriel Gripklo har inga skrupler vare sig det gäller sex, kvinnor eller nöjen, och hans rykte är därefter.

EN KVINNA SOM FÖRLORAT ALLT...Magdalena Swärd är en bedragen ungmö som av ekonomiska skäl tackar ja til en anställning som sällskapsdam.

ETT HEMLIGT AVTAL...Under några sommarveckor ska Magdalena följa med en ung bortskämd friherrinna till det mytomspunna slottet Wadenstierna. Hennes uppgift är att säkra en förlovning mellan flickan och greve Gripklo. Men ett nattligt möte får oanade konsekvenser och snart finner Magdalena och Gabriel sig indragna i en passionerad, förbjuden och alltmer skandalös romans."


----------------------------------------------------------

Sommar, sol och värme, då känns det perfekt med nånting lättläst, t ex ur genrén romance. Och för mig var valet av bok enkelt eftersom jag hade den tredje boken, De skandalösa,  i den svenska romancedrottningen Simona Ahrnstedts serie om slottet Wadenstierna, kvar att läsa.

En av de saker jag gillar med Ahrnstedts böcker är att de kvinnliga huvudpersonerna inte är några våp, utan har en egen vilja och är handlingskraftiga.

Ett plus i kanten och en liten överraskning i De skandalösa var den lilla bihistorien om homosexuell kärlek.

Boken lättläst och perfekt att drömma bort sig med när man inte vill ha nånting alltför allvarligt och krävande att läsa.

Mer om Simona Ahrnstedt och hennes böcker finns att läsa på hennes blogg

De skandalösa finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON


4 kommentarer:

 1. Jag tycker nästan att De skandalösa var bäst av de tre. Verkligen perfekt sommarläsning och nu blev jag sugen på att läsa om boken :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, man vill ju ha lite lättsam läsning på sommaren

   Radera
 2. Dette er nok en skikkelig feriebok! Fint tips! Ha en fin sommerkveld.

  SvaraRadera