söndag 20 november 2016

Bästautmaningen - Svensk klassiker


Den här helgen har hela min planering gått åt skogen, men idag känner jag att jag börjar komma igång igen.Lyrans Bästautmaning hade jag planerat att ta tag i på lördagen, men den fick vänta till idag. Bättre sent än aldrig! Den här veckan uppmanar Lyran

Berätta alltså om den bästa klassiska romanen skriven av en nu död, svensk man. Boken får gärna ha ett manstema, men det är inget krav ;)

--------------Jag har inte speciellt många svenska klassiker att välja mellan i och med att jag under ett antal år aktivt undvek svenska författare. Numera försöker jag mig på det mesta, men under skoltiden lyckades mina lärare att döda all lust (en riktig bedrift om man tänker på att jag alltid läst mycket) att läsa böcker av svenska författare och då speciellt klassiker, så det tog väldigt många år innan jag ens försökte. Faktiskt så tog det ända till jag började blogga och började läsa böcker av nutida svenska författare, som jag sakta har börjat bekanta mig lite även med svenska klassiker. Så i dagens läge har jag hunnit med några men inte tillräckligt för att ha speciellt många att välja mellan. Av dem som jag läst är det nog Mobergs Utvandrarserie  som jag tycker är klart bäst.


5 kommentarer:

 1. Helt klart den flest valt, en fantastisk berättelse.

  SvaraRadera
 2. Moberg-serien är ett modernt mästerverk (om än från förra århundradet).

  SvaraRadera
 3. Mycket bra! Jag är så glad att jag äntligen tog mig för att läsa den för ett par år sedan.

  SvaraRadera
 4. Denna serie står helt oläst i min hylla, det känns som om det borde bli ändring på det snart.

  SvaraRadera