onsdag 23 november 2016

Veckans utmaning: ItalienFörmiddagen har jag ägnat åt att fixa lite här hemma och nu är det dags att sätta igång med det som har med böcker och läsande att göra. Först på listan står Kulturkollos veckoutmaning som den här veckan handlar om Italien. Utmaningen lyder:

  • Så, veckans utmaning blir alltså att tipsa om något Italienskt. Det kan vara en bok man läst och tyckt om, en favoriträtt, ett smultronställe som inte så många andra upptäckt eller en gammal Eros Ramasotti-låt. Det går också lika bra att bara skriva om ens bästa italienska bok, även om det skulle råka vara något många andra också har läst så är våra upplevelser alltid olika och därför kan det ju ändå vara roligt att läsa. Det går även finfint att skriva om en svensk film som utspelar sig i Italien, en engelsk låt som handlar om Italien eller kanske ett minne från en semesterresa till Sicilien. Kort sagt ska veckans bidrag bara på något sätt handla om Italien.

--------------- 

Jag har aldrig varit till Italien och av någon anledning har jag nog aldrig ens varit sugen på att åka dit, hittills i alla fall. Men det jag däremot har varit sugen på är att läsa böcker av italienska författare men det har tidigare inte heller blivit av. Men i år har några italienska böcker letat sig in på min läslista så jag tipsar om en bok. 


Hela härligheten av Margaret Mazzantini (titeln är länkad till recensionen och där finns mer info om boken)
Den här boken är absolut en av de bästa böcker jag läst i år!

3 kommentarer:

  1. Åh, den har jag läst! Contempo förlag har bra utgivning generellt!

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset! Har skrivit upp boken i min vill-läsa-bok!

    SvaraRadera
  3. Men den där står ju oläst i hyllan! Borde verkligen ta tag i den.

    SvaraRadera