söndag 20 november 2016

En smakebit på søndag - Morden på Mangle Street

Lördagen har maken och jag i princip bara slappat - maken har satt upp färdigt lite ljusslingor utanför som vi kan tända när det börjar närma sig jul men utöver det så har det inte blivit mycket gjort. Vädret har varit så tråkigt att det är nog mycket det som gjort att vi inte haft lust med nästan nånting. Och så har vi tittat på TV, t o m jag har, för en gångs skull, gjort det. Eller rättare sagt så har jag legat i soffan, tittat lite, sovit lite osv. Men när natten kommer så vaknar jag och är piggare såklart och eftersom jag småsovit hela kvällen så orkar jag vara uppe. Så jag satt jag uppe ganska sent inatt och steg upp sent idag. Då är det perfekt att börja dagen med En smakebit på søndag som anordnas av Flukten fra virkeligheten.  En smakebit på søndag går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

----------------

Jag ska precis börja på en ny bok så min smakbit kommer från sidan 9 i Morden på Mangle Street av M.R.G. Kasasian (titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)"Eliza Shepherd hade mördats. Den döda kroppen upptäcktes, liggande på sängen, klockan åtta på morgonen, måndagen den 28 januari 1882, av Elizas syster och tillika sambo Maria. De bodde på översta våningen i en av alla usla hyresskrubbar ovanpå puben The Red Lion på Slurry Street i Whitechapel.
Två timmar senare hittades Jane O'Donnells kropp i ett annat rum på samma våning.
Bägge kvinnorna hade blivit kallhamrat mördade. Deras ansikten, lemmar och överkroppar hade knivskurits och huggits exakt fyrtio gånger var. Inget tydde på att de hade rånats och även om dåden kan ha haft sexuella motiv ska ingen av kvinnorna ha varit prostituerad"


17 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten. En deckare som jag inte kände till. Noteras.

  SvaraRadera
 2. tack för smakbiten, kanske något för mej!

  SvaraRadera
 3. Hmm, jag är inte så förtjust i övervåld i böcker. Men tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 4. helt okänd titel för mig. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 5. Läskigt till tusen.
  Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 6. Denna är jag nyfiken på och började nästan på inatt, men så behövde jag lite respit från läskigheter efter att ha läst Ingelin Angerborns båda spökhistorier på raken. Men det kommer :) Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Jeg liker mordutredninger, og gjerne dem på 1800-tallet, så dette hørtes ut som en bok for meg. Selv om den også hørtes ganske grusom ut. Jeg ser at den er første bok i en serie, jeg liker best å starte med bok 1 :-) Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 8. Den där lockar lite, har sett den på flera bloggar nu.

  SvaraRadera
 9. Spennende, absolutt en bok for meg! Takk for smakebiten :)

  SvaraRadera
 10. Den där boken har i alla fall lockande omslag!

  SvaraRadera
 11. Tack för smakbiten. Den här blev jag nyfiken på första gången jag läste om den - 1800-tal och London, bara det! Men börjar tveka nu... verkar lite väl våldsamt det där. Håller med ovanstående; lockande bokomslag.

  SvaraRadera
 12. Denna bok är jag riktigt nyfiken på! Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 13. Tack för smakbiten. En bok som jag är otroligt sugen på att läsa.

  SvaraRadera
 14. Den här har jag tänkt läsa framöver. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 15. Den boken läser jag just nu och hittills så tycker jag det är en bra bok. Hoppas du också kommer att gilla den.
  Tack för smakbiten !

  SvaraRadera