fredag 25 november 2016

Svarta korpar över Villette av Ingrid Hedström

Titel: Svarta korpar över Villette
Serie: Martine Poirot, del 6
Författare: Ingrid Hedström
Format: Pocket
Antal sidor: 430
Förlag: Alfabeta pocket
En världsomsegling på 366 dagar

"Oktober 2008. Kaos råder i världsekonomin. På en isländsk bank i Luxemburg kliver en sekreterare oväntat in på högsta chefens kontor och faller några minuter senare mot sin död i ett hisschakt. I Paris förlorar en ung modeskapare allt när hennes isländske finansiär går i konkurs.
När den världsberömda modellen Isabel Vargas ett halvår senare hittas mördad i belgiska Villette får undersökningsdomaren Martine Poirot fallet på sitt bord. Samtidigt vänder sig arga småsparare till henne för att få till stånd en utredning av den isländska bank som förskingrat deras pengar.
Martine upptäcker snart att också spåren från mordet pekar mot bankhärvan och den isländska finanskraschen.
Men mördaren är fortfarande på jakt. Medan Martine reser till Island för att finna sanningen kryper hotet allt närmare, tills hon inser att mördaren nu har siktet inställt på hennes egen dotter."

------------------
Svarta korpar över Villette är sjätte delen i Ingrid Hedströms serie om den belgiska undersökningsdomaren Martine Poirot. Den här serien har jag inte läst i ordning utan det har blivit en bok lite då och då utan en tanke på vilken del det är och det har faktiskt fungerat överraskande bra. Nu är det bara del 5 jag inte läst.

I den här boken har Martine Poirot fått ställa sig lite mer i bakre ledet och tar inte riktigt lika stor plats i berättelsen som hon brukar göra., istället har brorsdottern Tatia fått en lite större roll än vanligt, i och med att handlingen rör sig i finans- och modevärlden. Boken är precis lagom spännande och lite klurig, även om man ganska snabbt kommer på inom vilken krets som mördaren befinner sig och så småningom är det inte heller speciellt svårt att lista ut vem som är brottslingen. Men faktiskt, trots att de här böckerna på sätt och vis är rätt så förutsägbara så gör det inget, de är så trevliga att läsa.

Serien om Martine Poirot är perfekt för den som vill ha en deckare utan alltför mycket blod och våldsamheter, dvs en underhållande mysdeckare. Det här är trevliga böcker med många sympatiska personer som man inte kan låta bli att tycka om.

Recensioner av tidigare böcker jag läst i den här serien

Lärarinnan i Villette (del 1)
Under jorden i Villette (del 3)
Blodröd måne i Villette (del 4)
Flickorna i Villette (del 2)

Svarta korpar över Villette finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/Pocket/E-bok
Bokus Inbunden/Pocket/E-bok
CDON Inbunden/Pocket/E-bok


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar