tisdag 22 november 2016

Top Ten Tuesday - Thanksgiving

Nu har jag precis ätit lunch och är mätt och belåten. Jag har lyssnat på ett par ilskna katter hela förmiddagen. Våra pjkar var ute i utegården när en grannkatt kom och satte sig precis utanför. Det tyckte ju inte våra grabbar var en bra idé och de skulle såklart skrämma bort den främmande katten. Alltså satt våra pojkar med pälsen på ända och skrek hotelser och den andra katten satt utanför och skrek lika mycket. Till slut gck grannkatten därifrån och våra kom in. Och då var de som slut efter att ha spänt sig så länge, att de nu ligger helt utslagna båda två. Men det betyder också att jag har lite lugn och ro att göra annat än att kolla vad de gör. Och då är det dags för Top Ten Tuesday innan jag sätter mig och läser lite. Dagens tema handlar om sånt man är tacksam för.

Thanksgiving freebie -- tell us what you are thankful for! Books you are thankful for! 

---------------------

Så här kommer min lista på sånt bokrelaterat som jag är tacksam för

Jag är tacksam för

1. att min föräldrar pushade mig att läsa brett och att de lärde mig att det inte finns någon fin- och/eller fullitteratur
2. att jag fortfarande utvecklas i mitt läsande och hittar nya författare och genréer att utforska
3. att både min make och min bror läser och är intresserade av att prata om det vi läser
4. att förlagen och författarna ger mig rec.ex så att jag kan hålla mig á jour med nyutkomna böcker
5. att loppisar finns så att jag kan köpa böcker billigt
6. att maken stöttar mig fullt ut när det gäller läsandet och bloggandet och inte ens suckar trött när ännu en ny bokhylla måste köpas eller när han inte får störa mig när jag läser koncentrerat.
7. att jag har vänner och bekanta som gärna tar emot de lästa böcker jag vill bli av med
8. att jag fått läsa så många otroligt bra böcker i år
9. att jag fortfarande tycker det är kul att blogga om böcker (även om lusten emellanåt går lite upp och ner så tycker jag det fortfarande rent allmänt är kul att blogga)
10. att bokbloggsvärlden är så vänlig och tolerant

3 kommentarer:

  1. Det finns så mycket bokrelaterat att vara tacksam för :)

    SvaraRadera
  2. 10 bra punkter. böcker, läsande och bloggande är jättekul. vad skulle en göra utan böcker? hela min familj läser och jag vet att en bok alltid är en välkommen gåva

    SvaraRadera