måndag 7 november 2016

Tematrio - Autofiktion och annat som kanske är sant

Idag blev det inte mycket gjort, jag har faktiskt mest slöat. När jag tog min sedvanliga kvällsvila i soffan bestämde sig en av pojkarna, Dart, att han skulle dra nytta av situationen och parkerade sig på min mage så att både jag och husse kunde komma åt att gulla samtidigt med honom. Och när han nu hade räknat ut det så galant så kunde jag ju inte gå upp utan låg snällt kvar och kliade honom under hakan medan husse kliade honom på magen. Men så småningom var det dags för husse att gå och lägga sig så han orkar upp i morgon och då var det lika bra att jag fortsatte med läsning och bloggande. Så först på listan eftersom det är måndag, står Lyrans Tematrio. Idag uppmanar hon

Berätta om tre bra böcker som på något sätt är baserade på verkligheten!

----------------

Jag kom underfund med att jag nog läst en hel del böcker som varit baserade och/eller inspirerade av verkliga händelser, faktiskt så många att det inte var helt lätt att välja bland dessa. Men jag bestämde mig för de här tre (Titeln är länkad till recensionen och där finns mer info om boken)

Barn nr 8 av Kim van AlkemadeKakelugnsmordet av Lars OhlsonEn av oss: En berättelse om Norge av Åsne Seierstad9 kommentarer:

 1. Härligt med kattgos på kvällen :)
  Har inte läst någon av dessa, är lite kluven till boken om Behring Breivik... verkar så hemskt jobbigt att läsa om, men säkert intressant

  SvaraRadera
 2. Tre intressanta tips. Seierstad borde jag verkligen läsa.

  SvaraRadera
 3. Barn nr 8 verkar handla om de mest rysansvärda saker, som dessutom har verklighetsbakgrund!

  SvaraRadera
 4. Jag vill läsa En av oss, men jag drar mig lite för det. Men jag lär väl ta itu med den... snart.

  SvaraRadera
 5. Intressant trio, inte läst någon av dom. En av oss står dock i hyllan, sambons bok. Får se om jag läser den eller inte.

  SvaraRadera
 6. Har inte läst någon i din trio, men En av oss har jag i alla fall hemma.

  SvaraRadera
 7. Alla tre ser fina ut, men jag har inte läst någon.

  SvaraRadera
 8. Hu vilka ruggiga böcker! Kakelugnsmordet på 60-talet hade jag inte hört talas om förut. Tack för intressanta tips!

  SvaraRadera