onsdag 16 november 2016

Veckans bokbloggsfråga - vecka 46

Morgonen började bra med att Dart INTE väckte mig tidigt så jag fick på sätt och vis "sovmorgon"! Om man nu kan kalla 08.30 för sovmorgon, men det är ju senare än den vanliga tiden i alla fall. Nitro har varit lika snäll och än så länge har han inte velat "åka rullstol" mer än 2 gånger och det räckte med "bara" två vändor i korridoren per gång. Så grabbarna har visst bestämt sig för att vara väldigt snälla mot mig idag (Ja, de är bortskämda till max och får ofta sin vilja fram). Hoppas bara att det håller i sig resten av dagen också.

Men nu är det dags att sätta igång och det gör jag med att svara på Veckans bokbloggsfråga som anordnas av Barnboksbloggen. Den här gången vill hon veta följande

Hur länge har du bokbloggat? Vad var det som fick dig att börja? Har du några tips att ge till de nya bokbloggarna, kanske finns det något du ångrar att du gjort eller inte gjort under årens lopp eller har du kommit på några smarta knep som du önskar att du visste redan när du började blogga? 

-------------------

Jag har bloggat sedan april 2012 och ångrar inte en minut att jag startade en bokblogg. Jag hade en annan blogg innan och där skrev jag om allt möjligt - om mina illrar, uppfödningen, allmänna betraktelser över illerfolket osv, om pussel (som jag häll på med då), om min vardag och om böcker. Men när böckerna började ta över så kom jag fram till att det nog vore bäst att ha en egen blogg som var bara för böckerna. Och det tog inte lång tid innan den andra bloggen dog ut - det var inte lika roligt med den som med bokbloggen.Vid det laget var jag inte ens medveten om hur många bokbloggar det fanns, hade faktiskt aldrig ens reflekterat över det eller ens brukat läsa några bokbloggar. Jag hade alltså nästan ingen planering alls i början, vare sig om utseende, utformning eller annat utan det har fått växa fram med tiden. Min tanke var bara att bloggen skulle vara till för att skriva av mig och hitta tillbaka till skrivandet eftersom jag märkt att jag började få svårt med att få ner tankar och känslor i textform. Bloggen skulle också vara lite som en bokdagbok så jag skulle ha lite koll på vad jag läst och vad jag inte läst och vad jag tyckte om boken. Det här sättet, att handlöst kasta mig in i nånting utan någon större planering, fungerar för mig men jag vet att många andra behöver mer struktur när de påbörjar något nytt.

Det viktigaste är nog ändå att man tycker det man håller på med är kul!! Jag har lovat mig själv att i samma ögonblick jag inte längre tycker bloggandet är kul så lägger jag av. Det går lite upp och ner men än så länge överväger det roliga och därför fortsätter jag...

Ett tips till nya bokbloggare är att i början hoppa runt mycket och kika in hos andra bokbloggare och titta hur de gör och skaffa inspiration på det sättet. Kanske finns det nånting hos en annan bloggare som du själv skulle vilja ha på din blogg. Kika runt, låt dig inspireras och låt bloggen utvecklas i DIN takt, allt behöver inte göras på en gång.
Ett annat tips är att också ha lite andra inlägg än bara recensioner, annars blir det nog lite tråkigt för läsaren. Och genom att skriva lite personliga inlägg låter man också läsaren komma närmare inpå och låter hen lära känna en lite mer.


4 kommentarer:

 1. Bloggandet ska vara roligt! Bloggen är ett smidigt sätt att hålla reda på vad man läst också :)

  SvaraRadera
 2. Bloggandet är ett riktigt bra sätt att hålla koll på sina böcker men det ska vara roligt :)

  SvaraRadera
 3. Det är roligt att läsa om när och hur bloggandet började för olika bokbloggare, håller med om att det är himla kul att blogga och det är nog nummer ett. :)

  SvaraRadera
 4. Gillar ditt svar, och det var fina tips! :)

  SvaraRadera