måndag 7 november 2016

När drömmen slår in av Sofia Fritzson

Titel: När drömmen slår in
Serie: Systrarna & kärleken
Författare: Sofia Fritzson
Format: Inbunden
Antal sidor: 238
Förlag: HarperCollins Nordic
Recensionsexemplar

"När Melinda Storm får ta över familjens släktgård kommer hon ett steg närmare sin dröm. Här, i den saltstänkta sommaridyllen Falkenberg, ska hon starta ett eget bed and breakfast. Planerna ger Melinda annat att tänka på än den katastrof som splittrat hennes familj. Här ska hon skapa något som består, som inte kommer att lämna henne.

Skådespelaren Anton Nylander är Sveriges mesta playboy och skvallerpressens älskling. Men i själva verket är han trött både på sin karriär och på den ständiga uppmärksamheten. Varför kan han inte bara få bli behandlad som en vanlig människa? När han möter Melinda förväntar han sig ändå att hon ska lyda hans minsta vink. Men hon känner inte ens igen honom. Och det är då han får sin briljanta idé..."

-------------------------------

När drömmen slår in är första delen i romanceserien Systrarna och kärleken. Författaren Sofia Fritzson vann Harlequins författartävling 2015
Det är inte ofta jag läser romance numera och det är synd, jag saknar det lite faktiskt. Så när den här dök upp som en överraskning i brevlådan blev jag jätteglad. Precis vad jag behövde efter att ha läst böcker med mord, politik och mord.

Jag fastnar direkt för Melinda och förstår hennes dröm om en B&B.  När jag var yngre var det just den typen av drömmar jag hade om framtiden. Att det sen inte blev som jag hade tänkt mig utan t o m bättre har ingenting med saken att göra, det är den där känslan när man drömmer om framtiden som jag kommer ihåg. Det finns en del i Melinda som jag kommer ihåg och känner igen och jag tycker hon är en jättegullig tjej. Men den jag är riktigt nyfiken på är Melindas syster Fanny, hon känns som en person som jag kommer att gilla ännu mer.

Anton är precis den typen av kille som jag inte står ut med (dryg och självcentrerad) men ändå dras till, precis som Melinda. Kanske är det så att "motsatserna" dras till varandra.

Det här är en jättesöt och mysig berättelse och en perfekt bok att läsa när det är kallt ute och man myser framför brasan. Helt enkelt en perfekt bok när man behöver ta en paus från den kalla verkligheten. Jag ser verkligen fram emot nästa del i serien!
Tack HarperCollins Nordic för rec.exet!


Mer info om författaren och hennes böcker finns på Sofia Fritzsons websida

När drömmen slår in finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden


2 kommentarer:

  1. Ibland behöver man just en sådan bok, det är ju lite tunt med kärlek i det verkliga livet ( i alla fall hos mig)

    SvaraRadera
  2. Jag ser också framemot nästa del :)

    SvaraRadera