söndag 19 maj 2019

En smakebit på søndag - Pärlsystern

Hittills har det varit en riktigt skön helg med mycket läsning. Brorsan tillbringar helgen hos oss och när han är här så läser han ofta väldigt mycket (under vardagarna hemma har han inte ro att göra det så han passar på när han här hos oss) och den här helgen ha verkligen blivit en riktig läshelg. Brorsan ligger i gästrummet och läser, jag sitter i köket och läser och maken sitter i vardagsrummet och läser. Lördagen bara försvann men vi fick ju mycket läst. Maken och jag är inte helt klara med vad vi ska göra på söndagen, allt beror på vad det blir för väder. Enligt väderprognoserna ska det bli regn och eventuellt åska och då lär vi stanna hemma, men skulle det, mot förmodan, inte regna så åker vi nog antingen på loppis eller auktion. Men söndagen för mig börjar med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

----------------------------

Min smakbit kommer från sidan 227 i Pärlsystern av Lucinda Riley (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)

"Jag kan inte ens föreställa mig hur jag skulle känna om vårt barn togs ifrån mig med våld." Nu skakade Kitty av ilska. "Och nu när vi har chansen att hjälpa åtminstone ett av dem, varför ska vi då vägra att göra det? Det är inget annat än vår kristna plikt. Ursäkta mig, jag känner mig...inte riktigt kry." Kitty reste sig upp och gick till sovrummet , där hon med bultande hjärta lade sig ner
Hon kände till allt om reglerna för halvblodsbarn, hade sett protektoratets hejdukar köra sin runda med kärra i Broome och leta upp alla bebisar och barn vars ljusare hy avslöjade dem direkt. Sedan hade hon hört ljudet av gråtande mödrar när deras bebisar och barn sattes i kärran för att köras till ett barnhem på en missionsstation, där deras aboriginska arv bankades ur dem och ersattes av en Gud som tydligen ansåg att det var bättre att ha honom än att växa upp med en mors kärlek."


12 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten, blir lite nyfiken.

  SvaraRadera
 2. Jag har hört väldigt mycket om de här böckerna, men har inte läst någon av dem.

  SvaraRadera
 3. Jag har läst ettan och tvåan men tyckte tvåan var alltför mycket upprepning av ettan Därför har jag inte fortsatt serien. Trevlig söndag.

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten! Den vill jag läsa! Vad skönt med en riktig läsdag. Här har det spöregnat på morgonen, men nu har solen kommit fram.

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten. Hemsk historia.

  SvaraRadera
 6. Så underbart med en läshelg! Måste varit en mysig stämning i hemmet med flera som sitter och läser. Den här serien vill jag verkligen läsa, så tack för smakbiten! Trevlig söndag!

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten. Många som verkar läsa bokserien, även denna del hade ett så vackert bokomslag.

  SvaraRadera
 8. Det var ord och inga visor! Mycket intressant ämne, den kollar jag upp. Känner igen namnet på författaren men har inte läst henne. Här åskade det sent igår kväll, trodde först att ljudet hörde ihop med Eurovisionsångerna men så var inte fallet! Tack för smakbit, trevlig söndag

  SvaraRadera
 9. Den boken skall jag läsa snart. Älskar serien. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 10. känner igen författarnamnet men inte titeln. och jag har inte läst något av henne. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 11. Lucinda Riley är populär på biblioteket där jag jobbar, men jag har själv inte läst.

  SvaraRadera