söndag 26 maj 2019

En smakebit på søndag - Bestraffaren

Vi har haft en relativt aktiv vecka så vi bestämde oss för att ha en lugn helg. Och som grädde på moset så släppte äntligen värken i foten, som jag skadade rätt så rejält förra helgen, så jag inte behövde akta den hela tiden eller försöka sitta/vila i ett läge då det inte gjorde ont.  På lördagen gick vi igenom våra auktionsfynd från i torsdags och på söndagen är det tänkt att vi ska gå igenom våra loppislådor så allt är klart när det väl är dags att ha eget bord på närmaste loppis.Men söndagen för mig börjar med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Flukten fra virkeligheten. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

------------------

Min smakbit kommer från sidan 8 i Bestraffaren av Pia Kask (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)


"Fadern kliver fram, griper tag i Rebeckas hår och rycker huvudet hårt åt sidan, vräker ner kroppen på marken och lutar sig över henne. Orden piskar skinnet likt iskalla hagelkorn. Evig fördömelse och att brinna i helvetets eld, det är vad hon förtjänar. Modern knäböjer bredvid, mumlar något som Rebecka inte uppfattar, men tystas genast av faderns röst. Han knäpper upp bältet och drar det ur byxhällorna, håller spännet i högerhanden medan vänsterhandens fingrar löper längs det slitna lädret. Ljudet när han provar snärten i luften träffar Rebeckas trumhinnor likt tryckvågen av en örfil."


15 kommentarer:

 1. usch! det verkar vara något sekteristiskt elände. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 2. Den här boken har jag sett en del den senaste tiden. Lite nyfiken är jag allt.

  SvaraRadera
 3. Vilken taskig en, den ska lag läsa snart.

  SvaraRadera
 4. Blodet fryser till is, mitt alltså! Tack för smakbit, trevlig söndag

  SvaraRadera
 5. Otäck smakbit! Tidigare okänd bok och författare för mig.

  SvaraRadera
 6. Skönt med en lugn helg. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 7. Vilken brutal smakbit! Har sett boken på flera bloggar och är nyfiken på den.

  SvaraRadera
 8. Men vad hemskt! Okänd bok för mig. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 9. Obehaglig smakbit. Men pärmbilden ser fin ut!

  SvaraRadera
 10. Usch då! Vilken hemsk smakbit!

  SvaraRadera
 11. Jag borde ha en loppis men orkar aldrig. Skänker bort det jag kan för att bli av med grejer. Pia Kask tycker jag att jag ser överallt just nu.

  SvaraRadera