fredag 17 maj 2019

Fem en fredag: Fritidsgöra

TGIF! Äntligen fredag är det nog många som säger idag. Så var det för oss också fram till den här våren, när maken gick i pension. Numera är det ingen skillnad på fredag och de andra dagarna eftersom vi båda är hemma heltid. På ett sätt lite tråkigt men på ett annat sätt väldigt skönt att inte alltid behöva skjuta upp saker och ting till helgen för då har man tid. Tid har vi ju numera i överflöd.

Men eftersom det är fredag så är det dags för Elisamatildas Fem en fredag och den här gången har frågorna med fritiden att göra1. Nämn ett par böcker på din läsa-lista?


Jordens arvingar av Ildefonso Falcones
En riktig tegelsten på drygt 800 sidor som jag längtar efter att börja läsa.Vi for upp med mor av Karin Smirnoff
Jag älskade förra boken, Jag for ner till bror, så jag har väldigt höga förväntningar på den här


2. Vad har du för höjdpunkter på att göra-listan i helgen?
Vi har tänkt att på söndag antingen gå på loppis eller på auktion och det ska bli riktigt roligt oavsett vilket det blir. Nu är det bara att hoppas att vädret blir tillräckligt bra för att det ska fungera att åka iväg.

3. Vilken film ser du mest fram emot att se?
Jag tittar ganska sällan på film och har noll koll på utbudet vare sig det är på bio eller på tv.

4. Vad är något du skulle ha gjort i veckan men som får vänta till nästa?
Gå igenom loppislådorna, se vad som finns kvar sen förra året och plocka ner mer.

5. Har du ett ofärdigt projekt liggandes som du inte rört under senaste året?
Jag har en del projekt på gång men jag är sådan att jag går och småpysslar med dem lite då och då så ingenting blir liggande alltför länge. Det enda som egentligen blivit liggande alldeles för länge är Tradera: Jag brukar sälja en del prylar (t ex pussel osv) där, men det senaste året har jag inte hunnit med det så nu borde jag ta tag i det igen

4 kommentarer:

 1. jag älskar bra film, utbudet i svt är faktiskt riktigt bra. Dottern har varit duktig på att sälja, mycket barnkläder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. (du kan väl både titta och lyssna i datorn?)

   Radera
 2. Har ännu inte kommit till Smirnoffs förra bok men den finns på läslistan. Tradera har jag inte testat att sälja på, men jag jobbar som volontär på församlingens loppis o ibland kollar jag priser på Tradera så man har ett hum om hur man ska prissätta grejer vi får in. Ha en skön majhelg

  SvaraRadera
 3. 800 sidor lät sannerligen tungt. Önskar jag hade (eller tog mig) tid att läsa liknande tegelstenar men vet med mig att det skulle ta ett bra tag innan jag var klar.

  SvaraRadera