fredag 10 maj 2019

Recension: 50 myter om hållbarhet av Jessica Cederberg Wodmar

Titel: 50 myter om hållbarhet
Författare: Jessica Cederberg Wodmar
Format: Kartonnage
Antal sidor: 344
Förlag: Lava förlag
Recensionsexemplar

"I 50 myter om hållbarhet guidar en av Sveriges mest populära hållbarhetsexperter, Jessica Cederberg Wodmar, oss genom komplexa frågor kring hållbarhet samtidigt som hon slår hål på många myter. Jessica visar på hållbarhetsfrågornas många nyanser och berättar om sin övertygelse att vi kan lösa alla hållbarhetsutmaningar med hjälp av kunskap, teknik och empati. Personligt, utan pekpinnar och med stor optimism, visar hon vad som är betydelsefullt och vad som inte är det. Liksom hur hållbarhetstänkandet kan genomsyra alla delar av livet."

-------------------

Det fanns flera olika anledningar till att jag ville läsa den här boken. Jag var väldigt nyfiken på hur hållbart min familjs livsstil är och så var jag intresserad av att lära mig mer

Jessica Cederberg Wodmar är en hållbarhetscoach som brinner för att dela med sig kunskap om hållbarhet och hur man ska leva ett hållbart liv. Jag måste ju också medge att jag var väldigt nyfiken på hur den här boken skulle vara upplagd och på vilken nivå informationen skulle vara. Tyvärr är mycket av den info jag hittills stött på väldigt tvärsäkert och utan nyanser, det finns inga alternativ eller valmöjligheter, det finns bara rätt och fel. Utöver det så är informationen man ofta träffar på ganska aggressiv vilket såklart gör att man har svårt att ta till sig något. Jag blev alltså väldigt glad när jag insåg att  den här boken inte alls var skriven i den andan utan författaren verkligen ville förmedla kunskap och att som hon såg det så handlar det om vilka val man gör. Allt är alltså inte helt svartvitt och ett hållbart liv behöver inte vara tråkigt och jobbigt om man vet vad man gör.

Något annat jag upplevde som väldigt positivt var de tipsrutor som avslutar varje kapitel, de är perfekta att slå upp när man vill kolla upp något.

Precis som jag hade tänkt innan så fick jag nu också bekräftelse på att mycket av det vi gör i familjen faktiskt är OK och då har vi alltså inte ändrat vår livsstil i princip något utan gjort som vi alltid gjort. Skillnaden efter att ha läst den här boken är att jag nu också vet ungefär var vi kan göra justeringar och bli ännu bättre på att leva ett hållbart liv.

50 myter om hållbarhet är en lättläst bok utan pekpinnar som får mig att vilja lära mig ännu mer. Jag blir definitivt också intresserad av att nu ändra på mer i vårt liv att kunna "checka av" ännu fler punkter än vad vi hittills klarat av. Så är man intresserad av en mer hållbar livsstil så är den här boken ett måste i bokhyllan.

Tack Lava förlag/Schyttberg PR för rec.exet!

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Jessica Cederberg Wodmars websida

50 myter om hållbarhet finns att köpa hos t ex

Adlibris Kartonnage
Bokus Kartonnage
CDON Kartonnage


1 kommentar: