söndag 5 maj 2019

En smakebit på søndag - Tigeröga

Har man husdjur så dyker det ibland upp tillfällen som man efteråt helst vill glömma. Det var problem med Darts (Savannahkatten) mage och vi funderade ett tag på att åka till veterinär, men först ville vi kolla om vi kunde komma på vad som var fel. Det var den biten som inte var så rolig för det blev såklart min uppgift att ta reda på (genom att gräva i kattlådan) vad han fått i sig. Så största delen av lördagen gick åt till att pyssla med Dart, som nu mår lite bättre. Utöver det hann vi med lite garderobsrensning också. Om Dart är helt återställd på söndagen så är det tänkt att vi ska fortsätta med att rensa garderober och förråd.  Men söndagen för mig börjar med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

--------------

Min smakbit kommer från sidan 57 i Tigeröga av Bettina Bieberstein Lee (titeln är länkad till förlagets sida där det finna mer info om boken)


"Den skarpa stanken av urin når min näsa. Att jag kissade på mig har jag inte märkt och det enda jag tänker på är att jag hade kunnat fånga upp lite av vätskan. Minns plötsligt att jag sett en film om en man som överlevde flera veckor fastklämd i en bergskreva, tack vare att han drack sin egen urin. Jag har lyckats slicka i mig ett par vattendroppar som fallit ner på mitt ansikte från ovan.

Det skiljer en darrande centimeter mellan min hand och en vattenbehållare med sugrör. Ett sista ryck skulle kunna innebära skillnaden mellan att leva och att slukas av dunklet.
Men mina armar är hårt bundna vid varandra med ett spännband som även håller fast min kropp som i ett skruvstäd mot den hårda ytan som jag nu antar är en bänk."15 kommentarer:

 1. En okänd bok för mig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 2. Tack för smakbiten. Obehagligt!

  SvaraRadera
 3. Jeg har hund og mye tid går med til å passe på at han har det bra, gå turer med han og gi han riktig mat. Men jeg ville ikke vært det foruten, jeg elsker Oliver :-)
  Boken din hadde et nydelig cover!
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten!
  Var med min katt till veterinären i fredags då hon fick problem med urineringen. Konstaterades att hon hade kristaller i urinen. Fick antiinflammatorisk värkmedicin och behöver medicinfoder livet ut. 230 euro kostade besöket här i Finland. Kissen mår bättre idag.

  SvaraRadera
 5. Hoppas katten mår bättre idag! Jobbigt när ens husdjur inte mår bra. Verkar vara en skum bok, tack för smakbiten! :D

  SvaraRadera
 6. Den här ligger i min TBR-hög. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 7. Den boken kände jag inte till, verkar annorlunda? Hoppas katten är bättre. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. Hoppas att Dart mår bättre idag. Det är inte kul när pälsklingarna inte mår bra.
  Tack för en otäck smakbit! Den vill jag prova!

  SvaraRadera
 9. Oh, hoppas kisse mår bra. Var ju tvungen att googla eftersom jag inte hört talas om rasen, och ser att den är relativt ny samt bedårande vacker! Boken har jag tidigare tipsat min dotter om, författaren har blivit mycket populär inom genren. Tack för smakbit, ha en fin söndag

  SvaraRadera
 10. Tack för en läskig smakebit. Hoppas kissen är bättre.

  SvaraRadera
 11. helt okänd bok för mig. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 12. Usch då, det där lät ruggigt. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 13. trevligt att Dart mår bättre, sonens katt hade 1-års kalas igår, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 14. Det lät läbbigt! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera