onsdag 8 maj 2019

Kulturkollos veckoutmaning vecka 19: Det allra bästa (med våren)!


Kulturkollos veckoutmaning den här veckan lyder

Jag vill idag väldigt gärna fördjupa mig i sånt som känns och är bra och vill därför höra mer om dina topp tre just nu. Det kan vara saker, upplevelser eller känslor. Kanske böcker, promenadkvällar, filmer eller egentligen vad som helst. Sånt som gör dig glad eller lugn eller uppspelt eller vad du vill vara och känna. Det behöver inte alls vara vårrelaterat (jag har full respekt för att alla inte nödvändigtvis hyser samma varma känslor för våren som jag), tre fina ovåriga favoriter räcker gott.

---------------

Tack Kulturkollo! Jag behövde verkligen tänka lite på något positivt ett tag! Våren är väl egentligen inte rakt av min favoritårstid, men i år är det faktiskt ganska mycket positivt med den här våren.

Det absolut första positiva den här våren är att maken gått i pension (lite i förtid) och är alltså hemma hela tiden. Visserligen är det lite på både gott och ont men det positiva överväger. Jag har visserligen mindre med egentid och blir konstant avbruten i det jag håller på med men istället har jag en gladare och mer positiv make som inte längre stressar lika mycket som tidigare. Och det bästa av allt, nu kan vi sticka iväg på spontanutflykter mitt i veckan om vi vill istället för att försöka planera in allt enbart till helgerna. Livskvaliteten har alltså åkt upp ett par snäpp.

Våren betyder också att jag kan börja skala av mig i alla fall ett lager kläder. Jag gillar vinter men är så frusen av mig att jag vintertid klär mig t o m inomhus i lager av kläder för att hålla värmen. Och det kostar inte lite att värma upp huset till en inomhustemperatur som gör att jag fungerar när det är kallt ute, för här är det inga 18-21 grader som gäller. Det första som åker och har redan åkt av är de tjocka strumporna. Jag älskar att vara barfota och att inte behöva ha dem på mig får mig redan att må väldigt bra.

Loppis- och auktionssäsongen har börjat! Visst finns det både loppisar och auktioner på vintern också men de riktigt roliga är bakluckeloppisarna och auktionerna utomhus på våren och sommaren. Maken och jag tycker båda väldigt mycket om att gå på olika loppisar, ibland har vi något specifikt vi är ute efter och ibland tittar vi bara runt lite allmänt om något roligt skulle dyka upp. Den här våren är vi lite ute efter prylar till trädgården, urnor, baljor och sånt att plantera i och eventuellt lite statyer och sånt...

4 kommentarer:

 1. pension innebär mycket egentid, kan vara bra,
  våren har sina positiva sidor:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/05/jag-ar-tornrosa-pa-riktigt.html

  SvaraRadera
 2. Jag har inte börjat barfotasäsongen riktigt än.

  SvaraRadera
 3. Många härliga saker där, tack för det! Jag tror att man behöver få fokusera på det som faktiskt är bra i livet ibland, få tänka efter och riktigt se dem. Jag förstår att det är en omställning det där med pension oavsett om det är den egna eller partnerns, men fint att du redan nu känner att fördelarna uppväger och nu när auktionssäsongen inleds är det ju bra att ha partnern hemma. Och jag håller verkligen med om att det är grymt skönt att få skala av sig några klädlager!

  SvaraRadera
 4. Avundsvärt att kunna spontanutflykta. God jaktlycka på loppisarna.

  SvaraRadera