lördag 25 maj 2019

Veckans bokmärke vecka 21

Vad har du mellan sidorna den här veckan? Är det senaste kvittot från ICA, ett gem från jobbet eller kanske du också alltid använder ett bokmärke? Är det inte dags att visa upp vad du använder just nu? Eller kanske du är som jag, samlar på bokmärken? Oavsett vad du använder, visa upp det! Lägg gärna en länk i kommentarerna så jag också kan se vad du har mellan sidorna.

-------------------Ett ställe till där man får ett bokmärke med varje bok är The English Bookshop i Uppsala, i alla fall fick man det tidigare. Hur det är nu vet jag inte, det är nämligen ett tag sedan jag senast besökte den bokhandeln. The English Bookshop är annars min absoluta favoritbokhandel! Den är så långt som man kan komma ifrån de stora kedjornas moderna strömlinjeinredda utformning, den är istället väldigt personlig, mysig och omgivningen gör att man ofta kommer ut med fler böcker än vad man hade tänkt att köpa från början. Bord fyllda med boktravar, udda bokhyllor sprängfyllda med böcker och här och där lite mysiga, mjuka fåtöljer att sjunka ner i för att bläddra i någon bok gör att stämningen får en verkligen njuta av att plocka fram bok efter bok och att en del hamnar i kundkorgen. Och att man sen får/fick ett bokmärke med varje bok är/var otroligt trevligt. Ett tag hade jag massor med dessa drällandes lite överallt men tyvärr är de inte så slitstarka (ganska tunn kartong)så de flesta har redan kasserats efter flitig användning. Även den här är lite sliten men numera får den vara i bokmärkeslådan så att jag ska ha den kvar tills jag får tag på fler.  

10 kommentarer:

 1. en trevlig affär, mina är riktigt klappvänliga:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/05/bokmarken-man-kan-klappa.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte bara klappvänlig utan också väldigt söt!

   Radera
 2. The English bookshop verkar vara en bokhandel som jag gärna skulle gå in i. Det är synd att det är mest kedjor när det gäller butiker nu för tiden.
  Jag är med även denna vecka:
  http://mosstanten.se/2019/may/kombinationsbokmarke-2.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den bokhandeln är verkligen varje bokälskares drömbokhandel.

   Radera
 3. Det här är mitt bokmärke för veckan!
  https://gerd-geddfish.blogspot.com/2019/05/bokmarken-del-3.html
  Gjort av tyg och väldigt gammalt.

  SvaraRadera
 4. Det där är det bästa reklamen för en bokaffär, ett medföljande bokmärke! Om man sedan är sådan som lämnar boken vidare till nya läsare kan man låta märket sitta kvar och informera dem om var det finns mer att hitta.

  Här är mitt bidrag för veckan:
  https://solsomsol.blogspot.com/2019/05/mina-bokmarken-nr-3-magic.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med! Synd bara att det är så tunn kartong att de går sönder lätt.

   Radera
 5. Den bokaffären brukar alltid vara värd att besöka på bokmässan, men i dess hemstad Uppsala är jag inte så ofta. Mitt märke denna vecka: https://klimakteriehaxan.blogspot.com/2019/05/lika-het-som-pappa.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den bokhandeln är ett definitivt måste om man besöker Uppsala!

   Radera