söndag 28 juni 2020

En smakebit på søndag - Fjärilsrummet

Jag hade tänkt mig att ägna helgen åt läsning och recensioner men tyvärr blev det inte så. Lördagen började med ett tråkigt besked om en mycket närstående släktings död och resten av dagen gick såklart åt till att kontakta andra släktingar och vänner om det här. Som det ser ut nu så lär söndagen bli ungefär likadant så det blir inte mycket gjort när det gäller böcker och läsning,  men sånt här måste få ta den tid det tar. Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som den här söndagen anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker.

---------------

Min smakbit kommer från sidan 156 i Fjärilsrummet av Lucinda Riley (titeln är länkad till förlagets sida är det finns mer info om boken)

"En nyårsafton gick hela byn på en speciell minnesceremoni för alla traktens män som stupat i kriget. Det hördes en del snyftningar och gråt, och jag bad intensivt för att pappa skulle komma hem oskadd. (Farmor hade sagt att kriget var så gott som slut, "utom på pappret", vad nu det betydde, och att hon hoppades höra ifrån honom vilken dag som helst nu. Efter kyrkan dracks det en hel del i församlingshemmet bredvid. Katie smög till mig lite bål som hon tagit från en av de stor skålarna när igen såg. Jag provsmakade och var nära att kräkas eftersom det smakade och luktade som bensin blandat med halvruttna äpplen och björnbär.Så tog någon fram en fiol och någon annan en flöjt och snart hoppade och skuttade och virvlade hela byn - även jag själv, farmor och Daisy U(som dansade med Bill - runt, runt i rummet. Det var verkligen jätteroligt, fastän jag inte alls kunde dansa."

12 kommentarer:

 1. har läst en del om den här serien. för ddt är det väl? men jag har inget läst. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 2. dödsfall är alltid tråkiga, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 3. Lucinda Riley har jag inte läst och jag är osäker på om hennes böcker är något för mig.

  Det är alltid sorgligt när någon närstående dör. Ta hand om er!

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten, den kanske jag läser för jag har gillat annat av författaren.

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten, läst mycket gott om den.
  Beklagar sorgen mitt i en jobbig tid.

  SvaraRadera
 6. Jeg har lest noen bøker av Lucinda Riley, men ikke denne. Jeg holder på med Syv søstre-bøkene. De er rimelig tykke, så det går litt sakte. Men det er gode bøker.
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 7. Så där roligt har jag aldrig upplevt att det har varit vid kyrkkaffet ;)

  SvaraRadera
 8. Jag testade att läsa en av dessa böcker men den fångade mig inte. Beklagar din sorg, alltid det tråkigaste som kan hända. Tack för smakbit

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten!Inte läst något av Riley, lite osäker på om böckerna passar mig, men kanske testar någon gång.

  Beklagar sorgen, väldigt tråkigt när det händer!

  SvaraRadera
 10. Tack för smakbiten! Känner ju till författarnamnet men inte läst någon av böckerna.

  SvaraRadera
 11. Beklagar sorgen! Har nyligen gått igenom liknande själv och man blir helt dränerad på energi av dels sorgen men också allt det praktiska.

  SvaraRadera
 12. Beklagar sorgen!
  Tack för smakbiten! Har inte läst något av författaren än, men ska.

  SvaraRadera