torsdag 18 juni 2020

Helgfrågan vecka 25


Vilken härlig dag det har varit! Varmt och soligt ute, pojkarna har varit ute i utegården hela dagen och bara njuter. Maken har handlat det sista för midsommarhelgen och jag har bara tagit det lugnt. Vi har ätit middag, tagit vår vanliga kvällsvila i soffan och slötittat på tv så nu är det dags att få nånting gjort också. Först ut är då att svara på Mias Helgfråga som lyder

Hur har era recensioner blivit bemötta, har någon författare hört av sig?
Bonusfråga: Hur firar ni midsommar?

-----------------

Det har varit lite blandat, många positiva, en del har velat att jag ändrat i texten (viket jag inte gör om det inte är sakfel), har blivit utskälld av några (faktiskt en som t om skällde ut mig för att jag inte ville ta emot ett rec.ex av olika skäl), haft en del intressanta diskussioner med vissa (tänker speciellt på en välkänd författare som sen tipsade mig om en annan av hens böcker som nog skulle passa mig bättre). Så det har verkligen varit blandat, men oftast alltså väldigt positivt och det roligaste har nog varit att en del av dem som fått lite mer negativa recensioner, sen velat skicka en omarbetad version eller så har jag fått förfrågan om att läsa nästa del för att se om något blivit bättre.

Vårt midsommarfirande har alltid varit lugnt, men i år blir det ännu lugnare. Min bror brukar tillbringa midsommar hos oss, men pga vår självvalda karantän (och för att han har ett jobb där han har kontakt med massor med folk varje dag) så kommer han inte hit i år. Han kommer istället att ta ett test när han börjar semestern, kommer över och stannar lite längre. Så i år är det bara jag och maken, vi äter gott (de blir grillat såklart), läser, tittar på tv och njuter av lugnet. Eventuellt gör vi som vi brukar på midsommarafton, tar en biltur runt i omgivningarna och ser hur5 det ser ut med firandet i närområdet. Fast i år är det nog inte så mycket för många evenemang har ju blivit inställda.

7 kommentarer:

 1. jag har fått recensionsböcker jag tyckt om, det blir lugnt här med sill och jordgubbar, liten cykeltur till havet, trevlig midsommar!

  SvaraRadera
 2. Bra ändå att du har fått så mycket kontakt, själv tycker jag att författare mest kommenterar på Instagram.

  SvaraRadera
 3. Kul med lite intressanta dialoger! Och att få tips av författaren. Sånt är alltid kul. Jag hoppas att du får en skön midsommar!

  SvaraRadera
 4. Låter roligt att det blivit lite dialog och så med författare. Trevlig midsommar!

  SvaraRadera
 5. Verkar kontraproduktivt att skälla ut någon som man vill ska recensera en bok. Det blir man ju knappast mer positivt inställd av. Om jag får en fråga om att läsa en bok och jag känner att det nog inte alls är något för mig, då brukar jag tacka nej. Det ska författaren vara tacksam för, eftersom jag förmodligen inte hade skrivit en positiv recension.

  SvaraRadera
 6. Men va?! Skällde ut dig för att inte vilja ta emot ett rec.ex., det var lågt. Jag har nog haft oförskämd tur, bara varit i kontakt med supertrevliga författare och förlagsfolk.

  SvaraRadera
 7. Jag fick också ett otrevlig svar när jag nekade recensionsexemplar.

  SvaraRadera