torsdag 25 juni 2020

Hett i hyllan #254


Det var rejält varmt ute igår och det ska visst bli likadant idag. Det sköna är att så länge vi bommar igen huset helt när det  är som varmast ute så kan vi ha någorlunda dräglig temp inomhus. Men torsdagsmorgonen på bloggen börjar med Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?
--------------------- 

Ett bokreafynd den här gången

Och snön smälter på Hester Street av Daisy Waugh (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)
Baksidestext:
"Hollywood 1929. Max ox Eleanor Beecham är filmbravschens älsklingspar - begåvade, lyckade och lyckliga. när de bjuder in till sin årliga oktobermiddag flockas storheter som Charlie Chaplin, Douglas Fairbanks och Greta Garbo. Champagne flödar och allas förmögenheter växer sag för dag, tack vare börsens fantastiska utveckling.
Men under ytan krackelerar perfektionen, och hemligheter som legat begravda i åratal är p väg att uppdagas. Samtidigt tickar börsbarometrarna sakta men säkert mot undergången... Tick-tack-tick-tack...
Och snön smälter på Hester Street rör sig mellan Hollywoods eleganta miljöer och New Yorks fattigaste immigrantkvarter - en bitterljuv framgångssaga med sorgkant."


Den här boken köpte jag 2016 på bokrean och sen blev den bara stående i bokhyllan. Jag har alltid varit fascinerad av de tidiga åren när Hollywood grundades och när de tidiga "filmstjärnorna" var så glamorösa och hyllade och det var nog mycket därför jag köpte boken. Nu när jag läser baksidestexten blir jag lika sugen igen på att läsa boken och måste nog ta mig tid vid tillfälle att sätta igång med den.

2 kommentarer: