söndag 21 juni 2020

En smakebit på søndag - Mörkläggningen

Vi har haft ett mycket lugnt midsommarfirande som vanligt och för en gångs skull har det ju också varit varmt och soligt under midsommarhelgen. Att bo i ett tätt hus är toppenbra på vintern för när den blir varm som hålls värmen inomhus, men samma gäller på sommaren och det är inte lika roligt. Av någon anledning så glömmer vi bort hur vi måste göra för att få dräglig temperatur inomhus på sommaren när det är riktigt varmt ute och kommer på det först när den första riktigt varma dagen kommer och i år inföll den på lördagen. Så nu lär vi inte glömma igen för det var varmt och kvavt inne p lördagen och det gick inte att få ner tempen när detvä blivit varmt inne. Men på söndagen lär vi inte glömma att den som går  upp först på morgonen öppnar ytterdörren på vid gavel så vi får luftväxling inomhus och när tempen ute och inne börjar närma sig samma så är det bara att stänga igen allt, dra ner persienner, markiser osv och sätta på AC:n så får vi lagom temp inne trots att det är stekhett ute. Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som den här söndagen anordnas av Flukten fra virkeligheten

---------------

Min smakbit kommer från sidan i Mörkläggningen (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken) av David Baldacci

"Där fanns ett live-band, fyra killar och en kvinnlig sångerska. Hon hade Dolly Parton-stort hår som virvlade runt huvudet medan hon dansade och samtidigt klockrent sjöng en Faith Hill-ballad. I kontrast till hennes sexiga rörelser såg bandet ut som förstenade träd. Så började hon på nästa låt och så vitt Decker kunde höra fokuserade texten i huvudsak på killar, tjejer, hundar och skjutvapen, med en Cheva-pickup inslängd som bonus. På väggarna fanns fyra nittio tums tv-skärmar, samtliga inställda på sportkanaler. Bakom en midjehög avspärrning i ett hörn fanns en mekanisk tjur, men den verkade inte vara inkopplad utan stod bara där och såg surmulen ut.
Han ställde sig långt bak i rummet och tog god tid på sig för att ögna igenom lokalen. På ena väggen hängde en skylt med mycket stora bokstäver: BARREGLER: STÄLLER DU TILL MED NÅN SKIT HÄR, I SYNNERHET SLAGSMÅL, ÅKER DU UT FÖR GOTT. BLIR DU PORTAD KOMMER DU ALDRIG IN IGEN. NOLLTOLERANS. HA SÅ TREVLIGT."

14 kommentarer:

 1. Baldacci har jag inte läst mycket av, men jag har någon oläst i hyllan.

  Det är lite märkligt att man glömmer bort det där med värmen och hur man gör. Varje år.

  SvaraRadera
 2. varmt har det varit, men nätterna ok, titeln lite opassande kanske i midsommartid, trevlig söndag

  SvaraRadera
 3. Det har virkelig vært varmt. Vi har hatt vindu og dører på full gap i en uke tror jeg. Det har vært den eneste måten å få ned temperaturen på. Den store bakdelen er at da kommer fluene inn :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten! Inte läst något av Baldacci. Det är varmt men har bra möjligheter till genomdrag och har ganska svalt inomhus.

  SvaraRadera
 5. Har stött på namnet, men läser sällan deckare. Jag försöker klara mig med en fläkt vid datorn, och framför allt genom att ta en dopp i sjön minst en gång om dagen
  Tack för smakbit, ha en fin sommarvecka

  SvaraRadera
 6. Det verkar vara en spännande bok. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten. Här inne i vår lägenhet är det varmt, och det känns som om det är svårt att hitta en metod som funkar

  SvaraRadera
 8. Baldacci har jag läst ett par böcker av, men den där kände jag inte till. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten! Det är hemskt när det blir för varmt inomhus. I vår förr-förra lägenhet gick temperaturen inte ner under 26-27 grader på hela sommaren.Alla fönster var åt samma håll så det gick inte att vädra ur.

  SvaraRadera
 10. Det här är en författare som jag funderar på att läsa. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 11. Trist när man måste mörklägga för att hålla nere värmen, men det behövs ibland. Tack för smakbiten, ha en fin vecka!

  SvaraRadera
 12. jag vet att Baldacci har skrivit många romaner, men jag har ingen läst. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 13. Ukjent forfatter for meg, takk for smakebit :)

  SvaraRadera
 14. Vi har en luftvärmepump i sommarstugan som både värmer och kyler, enligt behov. Det var inte många dagar mellan att vi värmde till att vi började kyla i år.

  SvaraRadera