söndag 25 februari 2018

En smakebit på søndag - Bränd himmel

Makens brorsons lilla dotter ska döpas nästa helg så på lördagen var vi och köpte en liten dopgåva. Det känns helt otroligt att en kille (brorsonen) som man sett växa upp nu själv har barn. Tiden går alldeles för fort!
När vi nu ändå var inne i stan så tittade vi också in på Erikshjälpens second-hand och det är alltid lika kul, och jag kände mig jätteduktig för att jag lyckades undvika att plocka med mig en massa böcker. Bokrean börjar ju snart och då lär jag ändå köpa böcker så det räcker och blir över.
På söndag har vi egentligen ingenting speciellt inbokat,så jag hoppas hinna ägna mig åt läsning större delen av dagen. Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

--------------

Min smakbit kommer från sidan 122 i Bränd himmel av Gilly Macmillan (titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)"Hemma tittade Nicky, Laura och jag under tystnad på bilderna från presskonferensen, som visades på riksnyheterna.
Jag hade filmats i närbild. Det såg ut som om jag just hade krupit fram från ett primitivt gömställe efter en lång belägring. Såret i huvudet var verkligen iögonfallande; det drog till sig blicken som en missbildning, samtidigt som de ilsket röda fläckarna på mina bleka kinder fick mig att se febrig och sinnesrubbad ut. Mina ögon var trötta av sorg, rastlösa och nerviga. Varenda skavank och muskelryckning och känsla syntes i mitt ansikte, och ögonblicket då jag vände mig till Bens kidnappare var det värsta. Där syntes inte ett spår av värdighet eller sårbarhet eller kärlek till min son. Jag utstrålade bara ett naket, obehagligt ursinne som framstod som motbjudande och onaturligt."


15 kommentarer:

 1. loppis har också bokrea....tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 2. Bränd himmel tyckte jag väldigt mycket om. Eller vad man ska säga. Det är ju ett otrevligt tema, men så spännande :)

  SvaraRadera
 3. ny bok för mig. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten. Härligt med bokrea.

  SvaraRadera
 5. Mammut salget som er den årlige bokrean er ferdig i Norge. Men ofte ligger det igjen noe som ingen ville ha, og som man kan få til enda lavere pris. Jeg har kjøpt litt julegaver der, men til meg selv kjøper jeg mest på loppemarked og lignende :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 6. Tack för smakebiten, den har jag läst.

  SvaraRadera
 7. Låter som en obehaglig men bra bok. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten. Den boken känner jag inte till.

  SvaraRadera
 9. En obehaglig smakbit, men säkert en riktigt bra bok.

  SvaraRadera
 10. Den här tyckte jag var bra. Starkt tema. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 11. Jag gillade den här boken. Bra läsning! Och bra jobbat att lyckas lämna second hand tomhänt. Det brukar jag alltid misslyckas med. :)

  SvaraRadera
 12. Tack för smakbiten. Den här boken tyckte jag var bra och berörande.

  SvaraRadera
 13. Boksalg - alltid gøy!
  Takk for smakebiten :)

  SvaraRadera