torsdag 1 februari 2018

Hett i hyllan #129

Igår tittade jag ut genom fönstret småsnöade det och jag satt och önskade att det nu skulle hålla sig ett tag ooch att snön inte skulle töa bort. Idag när jag steg upp och satte på radion duggade snövarningar och halklarm tätt... Man får nog vara försiktig med vad man önskar sig.

Men eftersom jag sitter inomhus så kan jag sätta igång direkt med att delta i Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

---------------------------------


Idag fuskar jag lite grann och tar en bok som jag redan tagit fram tidigare för Hyllvärmare 2018-utmaningen och som jag kanske kommer att läsa i år.
Ryssar är såna som gillar björkar av Olga Grjasnowa
Baksidestext:
"Baku, Frankfurt, Tel Aviv - Masja är en ung vinna som tvingats lämna Azerbadjan på grund av krig, kommit till Tyskland för att hon är judinna, nu på flykt i Mellanöstern undan en kärlekssorg. Hon vet allt om språk men vad hjälper det? Hon är tolk men förstår inte världen. Hennes bästa vän gillar bara killar, den hon vill ha vill ha en annan. Hennes mamma vill bara att hon äter ordentligt."
Den här boken är ett loppisfynd från 2016 och det var nog mycket titeln som gjorde att jag köpte den. När jag läser baksidestexten idag är jag inte det minsta sugen på den egentligen så vi får väl se om jag läser den eller om den åker direkt ner i utrensningslådan. Eller kanske jag i alla fall börjar på den och ser vad jag tycker - gillar jag den inte så är det bara att lägga bort den.


8 kommentarer:

 1. Den såg jag mycket för ett tag sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får nog kolla lite recensioner!

   Radera
 2. Jag tycker baksidestexten är rätt klurig ... men vet inte om jag nappar ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig känns den inte riktigt lockande just nu.

   Radera
 3. Den var det många som läste för ett tag sedan. Känner mig inte speciellt lockad själv :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner mig inte heller speciellt lockad just nu.

   Radera
 4. Det är en sådan där bok som är kanon eller superdålig. Den verkar inte vara något mittemellan.

  SvaraRadera