torsdag 22 februari 2018

Hett i hyllan #132

Eftersom maken tagit en semesterdag idag så ska vi in till Uppsala för att veckohandla. Men innan vi åker så ska jag visa upp en av mina hyllvärmare i Monikas Hett i hyllan. Monika säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

------------------

Idag har jag plockat fram en bok som inte är ett loppisfyndHeder av Elif Shafak
Baksidestext:
"Heder skildrar en kurdisk invandrarfamiljs liv i 1970-talets London. Det är en berättelse som tar oss från en avlägsen kurdisk by till Istanbul och vidare till England och Abu Dhabi. Det är historien om Esma och hennes bror Iskender och om hur deras liv förvandlas och slits isär när deras mamma mördas för att familjens heder ska upprätthållas.
En berättelse om lojalitet, våld och försoning, om hur traditioner och invanda föreställningar bryts mot det nya livets förhoppningar och krav - allt skildrat med den psykologiska skarpblick och djupa humanism som kännetecknar Elif Shafaks författarskap."

Den här boken köpte jag hösten 2014 när Bokus sålde ut en massa böcker för en spottstyver. Jag tyckte då att baksidestexten lät intressant och jag tycker den låter lika intressant (och aktuell)fortfarande. Så den här stannar i bokhyllan och så ska jag se till att läsa den så småningom.


4 kommentarer:

  1. Ja men jag har hört talas om författaren

    SvaraRadera
  2. Den låter väldigt intressant. Hoppas du plockar fram den en dag.

    SvaraRadera
  3. Den har jag läst. Och gav den betyg 5 :-)

    SvaraRadera