onsdag 14 februari 2018

Recension: Grejen med kärlek av Julie James

Titel: Grejen med kärlek
Originaltitel: The Thing About Love
Författare: Julie James
Format: Kartonnage
Antal sidor: 431
Förlag: Lovereads förlag
Recensionsexemplar

"Jessica Harlow och John Shepherd har träffats förr: hon var advokat och han en kaxig militärkille när de möttes på utbildningen för FBI-agenter. De var båda totala vinnarskallar och rök ihop konstant. När de skiljdes åt efter utbildningen var de lättade över att slippa varandra.
Sex år senare blir de båda tilldelade ett högprofilerat undercoverfall i Florida. Jessica har just lämnat Los Angeles och ett havererat äktenskap bakom sig och söker efter en nystart. John har i sin tur just upptäckt sin flickvän i säng med sin bästa kompis. När de ska utreda en korrumperad politiker behöver de dock vara riktigt skarpa och samspelta. Plötsligt kan hettan i deras ständiga rivalitet resultera i något mycket mer komplicerat..."

--------------------

Jag har insett att jag läser alldeles för lite romantik så när jag fick chansen att läsa den här boken så tog jag den direkt, redan baksidestexten signalerade att det var en bok för mig.

Jessica är en kvinna i min smak, hon är stark, handlingskraftig och medveten om sina styrkor och svagheter. John är för mig lite för "amerikansk", dvs lite för perfekt och polerad för att falla mig i smaken, jag gillar lite mer kantiga personligheter. Men att det uppstår attraktion mellan dessa två är inte förvånande.

Författaren har verkligen lyckats med med att skapa stämningen i berättelsen. Personkemin mellan huvudpersonerna är så självklar och stämningen emellanåt så förtätad att den går att ta på och man väntar andlöst på att de ska ta det där sista steget.

Grejen med kärlek är en riktig bladvändare och verklighetsflykt av bästa sort. Jag förstår inte varför jag inte läst mer romantik de senaste åren, den här boken får mig att komma ihåg hur mycket jag gillar den genréen. Så hädanefter blir det mer romance och jag vill då gärna läsa fler böcker av Julie James!
Tycker du om att läsa romance så ska du definitivt läsa Grejen med kärlek!

Tack Lovereads förlag för rec.exet!


Mer info om författaren och hennes böcker finns på Julie James websidaGrejen med kärlek finns att köpa hos t ex

Adlibris Kartonnage/E-bok
Bokus Kartonnage/E-bok
CDON Kartonnage


5 kommentarer:

  1. Ibland är lättläst otroligt skönt!

    SvaraRadera
  2. Har precis läst boken och kan definitivt hålla med dig. Den är riktigt bra och det händer saker hela tiden. Välskriven och läsvärd, en perfekt bok att komma undan verkligheten med.

    SvaraRadera