torsdag 15 februari 2018

Recension: En modern familj av Helga Flatland

Titel: En modern familj
Författare: Helga Flatland
Format: Häftad
Antal sidor: 284
Förlag: Bokförlaget Polaris
Recensionsexemplar

"Efter fyrtio års äktenskap bestämmer sig Torill och Sverre för att skiljas. Det är sjuttio år, nyblivna pensionärer - och känner sig klara med familjeprojektet.
Det gör inte deras tre vuxna barn: Liv, Ellen och Håkon. För dem är familjen på olika men högst påtagliga sätt ett centrum, själva grunden för deras värderingar, val och ambitioner. Ett födelsedagsfirande med hela familjen på semester i Italien blir starten för uppbrottet, och rutiner och rollfördelningar löses upp. När föräldrarna så går skilda vägar rycks marken undan för var och en av syskonen. Och balansen dem emellan förändras.
Genom de tre syskonens olika ögon berättas en historia om tillhörighet, uppbrott och konsekvenser. Vad är egentligen en familj?

-------------------------------

Jag fick ett förhandsexemplar av den här boken som julklapp av förlaget och såna julklappar blir man ju lite extra glad för.

En modern familj handlar om relationer i familjen. Berättare är de tre barnen Liv, Ellen och Håkon. Var och en har sina egna problem men ska nu också försöka handskas med föräldrarnas skilsmässa. Man skulle ju kunna tro att eftersom barnen är vuxna så skulle det vara lättare och enklare för dem att acceptera det föräldrarna beslutat sig för att göra, men riktigt så enkelt är det inte.

Det finns mycket i den här boken som jag känner igen, jag är själv skilsmässobarn och trots att jag verkligen var ett barn när mina föräldrar skildes så kan jag komma ihåg och känna igen en del funderingar och reaktioner här.

Jag tycker mycket om att personerna i berättelsen är så "vanliga", det gör familjemedlemmarna trovärdiga och själva berättelsen väldigt verklig.

En modern familj är en lättläst berättelse med hög igenkänningsfaktor och den får mig att bli väldigt nyfiken på fler böcker av den här författaren.

Tack Bokförlaget Polaris för rec.exet!


En modern familj finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden
1 kommentar:

  1. Det här är en av de böcker jag måste läsa i vår!

    SvaraRadera