torsdag 8 februari 2018

Helgfrågan vecka 6


Ska snart sätta mig och dricka en mugg te och läsa lite men först är det dags för Mias Helgfråga. Den här gången vill hon veta

Jag lägger Helgfrågan på INSTAGRAM.Men allt fler väljer att lägga sin recension på Instagram.
Vad tycker du om att fler lägger recensioner på Instagram, vilket föredrar du?
Motivera.
Bonusfråga: Hur ser dina torsdagskvällar ut?

-------------------------

Var och en gör som de själva vill och vill man lägga ut sin recension på Instagram så är det upp till en själv.
Jag lägger ut en bild och ett kort omdöme samt hänvisning till bloggen för recensionen, någon längre text skulle jag aldrig orka lägga ut där. Där skulle jag inte heller få in det som jag får in på recensionerna på bloggen, dvs kringinfo såsom länkar, trailers osv osv och det känns som att jag nog skulle få korta ner mina recensioner alltför mycket för att jag skulle tycka det var meningsfullt att ens skriva dem.

Jag är inte heller något vidare på det här med foton och orkar sällan lägga ner alltför mycket tid på att arrangera sådant. Det är kul att titta på andras fina foton men själv är jag faktiskt inte tillräckligt intresserad av fotografi för att fixa och dona med det.

Instagramflödet bygger ju också på snabbhet och många intryck på kortast möjliga tid vilket gör att inlägg där "försvinner" väldigt snabbt. Att sen hitta tillbaka till något man tyckt var intressant är nog nästan omöjligt (nu är jag inte någon jättevan insta-användare, men det är det intrycket jag fått). Nej, det är bloggen som gäller för mig med hänvisning från Instagram till specifika blogginlägg.

Mina torsdagskvällar ser ut som vilken vardagskväll som helst: middag, soffmys med Dart kombinerat med slötittande på tv, och så läsa och pimpla te resten av kvällen. Ikväll är enda skillnaden att brorsan dök upp för att sova över en natt när han ändå hade körningar till och från Uppsala.

16 kommentarer:

 1. jag tycker om att lägga ut egna foton i min blogg, ganska enkelt.

  SvaraRadera
 2. Jag håller helt med dig angående Instagram :)

  SvaraRadera
 3. Klart det är upp till var och en, men jag läser inte långa texter på Instagram. Där vill jag ha bilder. Sen läser jag bloggar!

  SvaraRadera
 4. Det är kul med bokbloggarna. Det känns som att man lär känna varandra lite.

  SvaraRadera
 5. du tar upp något viktigt. att hitta tillbaka. det gör en ju lätt på bloggen men inte på Instagram

  SvaraRadera
 6. Jag gillar kombinationen bloggar och Instagram. På Instagram får man snabbt en uppfattning om vilka böcker som verkar intressanta genom att scrolla genom mängder med inlägg, i bloggarna kan man fördjupa sig mer.

  SvaraRadera
 7. Foto är kul men tiden finns knappast för att jobba mycket med bilderna.

  SvaraRadera
 8. Det är kul med olika bokbloggar, jag föredrar att läsa recensioner och liknande på bloggar.

  SvaraRadera
 9. Jag tycker att vi fortsätter blogga :)

  SvaraRadera
 10. Jag b lev faktiskt mer intresserad av fotografering i och med Instagram.

  SvaraRadera
 11. Kan ju bara hålla med. Jag tycker också att Instagram är till för bilder och väldigt korta texter. Det är ju ett väldigt snabbt flöde.

  SvaraRadera
 12. På Instagram så är det bilderna som är i fokus, så lite längre recensioner passar väl bäst på bloggar tycker jag.

  SvaraRadera
 13. Precis så, var och en gör som den vill. Själv har jag varken smartphone eller Instagram, kanske lär jag få färre recex från förlag på så vis, men det bryr jag mig inte om, bokblogga kommer jag göra ändå. Gillar att skriva om böcker, ibland på tok för långa texter... ;)

  SvaraRadera
 14. Instagram är för bilder och vackra sådana. Bloggen för lite mer tankar.

  SvaraRadera
 15. Håller med, alla gör som de tycker är roligast/bäst - men jag tycker det är enklare att både skriva och läsa recensioner på bloggar. Istagram är kul, men inte just till det syftet.

  SvaraRadera