torsdag 8 februari 2018

Hett i hyllan #130
Dags att bekänna sina synder i Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

---------------------------


Idag blir det ett loppisfynd igen

Familjen Brontë: en brevbiografi av Juliet Barker
Baksidestext:
"I detta fascinerande urval brev, dagböcker och självbiografiska fragment av familjen Brontë möter vi de tre författarna Charlotte, Emily och Anne, deras bror Branwell och fadern Patrick.
Framförallt lär vi känna familjen genom Charlottes brev, med sin breda spännvidd från trivsam och underhållande korrespondens med skolkamrater till brevväxlingen med förlag och kritiker kring litteratur.
Samlingen följer syskonens väg från den glädjefyllda, magiska barndomen i prästhemmet, över de strävsamma åren med sin kamp för att förtjäna uppehället. Så kommer den enorma framgången då Jane Eyre tar den litterära världen med storm, följd av den tunga tiden då framgångarna fördunklas och Branwell, Emily och Anne en efter en dör tragiskt unga. Breven fortsätter medan Charlotte, kämpande mot sorg, ensamhet och vacklande hälsa stiger fram ur anonymiteten för att ta plats i Londons litterära kretsar och slutligen finner en alltför kort lycka i äktenskapet med faderns pastorsadjunkt."

Den här boken köpte jag 2016 på loppis. Jag har älskat varenda en av de böcker jag läst av systrarna Brontë så jag kunde helt enkelt inte motstå att få läsa om systrarna och deras liv också. Nu när jag hade den i handen igen så kände jag samma sug att läsa den som jag måste ha känt då, när jag köpte den. Den här boken stannar för den SKA jag läsa!


4 kommentarer:

 1. Det är mycket man köper på loppis och second hand som aldrig blir läst. Det är så billigt tänker man.

  SvaraRadera
 2. Den hade jag också tyckt om att läsa!

  SvaraRadera
 3. Den är alldeles säkert bra, om man gillar systrarna Brontë och brevromaner :)

  SvaraRadera
 4. Den har jag också i min bokhylla oläst. Den känns som jag vill läsa för den känns som jag. Hoppas du tar tag i den fortare än jag.

  SvaraRadera