söndag 18 februari 2018

En smakebit på søndag - Svart skugga

Den här helgen har jag tittat mer på tv än vad jag gjort på väldigt, väldigt länge. Men jag har inte tittat på Mello... och vad jag sett av kommentarerna lite här och var så har det enda jag missat varit möjligheten att bli irriterad.Jag såg deltävling nr 2 och det räckte så nu väntar jag till finalen.

Men nu är det i alla fall dags för En smakebit på søndag  som anordnas av  Betraktninger ~ tanker om bøker. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!


Min smakbit kommer från sidan 27-28 i Svart skugga av Ida Axelsson (titeln är länkad till Bokus och där finns mer info om boken)
"Fyllan från gårdagen var borta, inte så konstigt efter morgonens uppvaknande. Tänk att kärringen bara hängde där, jävligt otäckt. Om han sett kvinnan tidigare hade han kanske kunnat hejda henne. Han fortsatte fram längs containerterminalen. Kryckan hängde med och benet kämpade på. Stenen sparkades ner på havets botten. Som hans liv, på botten.
Det här var priset han fått betala för att ha vinglat ut framför stadsbussen på Drottninggatan. Sju veckor på intensiven och fem veckor på torken, men inte fan hade det hjälpt. Varför kunde han inte fått dö istället? Som Linn sa: han var fortfarande fast i skiten."


25 kommentarer:

 1. åj, låter tufft, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 2. dystert. har aldrig hört talas om den här boken. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 3. Jag tittade på dagens deltävling. Jag tycker att kvalitén blir lägre för varje år. Antingen är det så eller också, o hemska tanke, är det jag som blivit för gammal.

  Tack för en intressant smakbit!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror knappast det handlar om vår ålder utan på att kvaliteten verkligen gått i botten.

   Radera
 4. Den boken har jag haft på min nyfiken-på-lista hur länge som helst, känns det som :)

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten - en dyster sådan.

  SvaraRadera
 6. Jeg slo opp Ida Axelsson på Goodreads. Der er det et annet cover på denne boken, med en klovn på. Det minnet meg litt om filmen IT. Det kan godt være assosiasjonene mine gikk i feil retning, men boken så skumlere ut med klovn på :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Clownen har att mer att göra med innehållet!

   Radera
 7. Tack för smakbiten! Det låter som en mörk bok.

  SvaraRadera
 8. Helt okänd författare för mig. Tack för smakbiten, den var ju deppig.

  SvaraRadera
 9. Det var en bok jag inte hört något om förr, tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. Den här boken kände jag inte tlll. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 11. Tack för smakbiten, låter riktigt svartsynt.

  SvaraRadera