söndag 4 april 2021

En smakebit på søndag - Amerikansk jord

Vilken härlig vecka det har varit! Och den här helgen har inte varit sämre den heller. På fredagen tog maken mig på en åktur med nya bilen  och så var vi och handlade (maken gick in i butikerna medan jag väntade i bilen och till och med det var helroligt (att ens se lite folk även om jag inte kunde vara bland dem) och så upptäckte vi att det var betydligt lättare för mig att ta mig i och ur den nya bilen och det var också något att bli glad för. På lördagen blev det mycket vila, lite påskmat till middag, lite vila till och en del tv-tittande. Jag har en känsla av att söndagen nog blir lika avslappnad. Men söndagen börjar i alla fall med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Flukten fra virkeligheten.

------------------

Min smakbit kommer från boken jag ska börja läsa nu, från sidan 11 i Amerikansk jord av Jeanine Cummins

"En av de allra första kulorna går in genom det öppna fönstret ovanför toaletten där Luca står. Han fattar först inte att det är en kula och det är ren tur att den intee träffar honom mitt i pannan. Luca uppfattar knappt det dova ljudet när den susar förbi och borrar sig in i kakelväggen bakom honom.Men kulregnet som följer är öronbedövande, det dånar och smattrar helikoptersnabbt. Det härs en massa skrik också, men de ljuden är kortlivade, snart tystade av skottlossningen.Innan Luca hunnit dra upp gylfen, fälla ner locket och klättra upp och titta ut, innan han hunnit bekräfta källan till det hemska larmet, svänger badrumsdörren upp och mami är där.
"Mijo,ven", säger hon så lågt att Luca inte hör det."
8 kommentarer:

 1. En bok jag har sett precis överallt den senaste tiden. Får se om jag blir sugen på den.

  SvaraRadera
 2. låter som en bra vecka, ätit ägg sill och mämmi, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 3. Den här boken läste jag förra året när den kom, gjorde intryck. Vi bokcirklade om den förra veckan faktiskt.
  Vad skönt med en bra vecka!

  SvaraRadera
 4. Låter fint med en lugn helg och vad bra med en bättre bil!

  SvaraRadera
 5. Jag gillade den här mycket!

  SvaraRadera
 6. Jag blev mycket tagen av den här boken. En del kritik har förekommit om att författaren själv inte kommer från landet hon skildrar, det kan inte jag bedöma men en fantastiskt bra bok är det. Tack för smak

  SvaraRadera
 7. Vad härligt med bra vecka och ny bil. Den här har jag i ljudbokshyllan, tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. den här boken verkar intressant. tack för smakebiten!

  SvaraRadera