måndag 26 april 2021

Recension: Mörkret före gryning av David Baldacci

Titel: Mörkret före gryning
Originaltitel: Daylight
Serie: Atlee Pine 
Författare: David Baldacci
Översättning: John-Henri Holmberg
Format: Inbunden
Antal sidor: 428
Förlag: Bokfabriken
Recensionsexemplar (Se "Om")

"FBI-agenten Atlee Pine söker efter sin kidnappade tvillingsyster Mercy. Utredningen leder henne till New Yorks undre värld. När Atlee Pine är nära ett genombrott råkar hon av misstag sabotera ett tillslag som led av amerikanska arméns kriminalutredare John Puller.

När Pine och Puller gör gemensam sak upptäcker de en koppling mellan maffian och en konspiration riktad mot nationens hjärta. Samtidigt som de tvingas riskera allt för att skingra dimridåerna kring konspirationen kommer Atlee Pine allt närmare sanningen om Mercy. Men den kommer inte utan ett pris"

-----------

David Baldacci är en väldigt produktiv författare och jag har haft nöjet att följa flera av hans serier. Den här boken ingår i serien om Atlee Pine och den andra huvudpersonen, John Puller har visst också en egen serie, men av de böckerna har jag bara läst en så jag känner inte till honom speciellt bra. 

Atlee Pine är nog den av Baldaccis karaktärer som jag hittills inte riktigt får något grepp om. Kanske är det för att hon på ett sätt inte riktigt har något utmärkande egenhet som skulle göra henne speciell, hon känns inte riktigt lika "egen" som karaktärerna i de andra serierna. Den jag fortfarande tycker bäst om är Carol Blum som är mer min typ av kvinna.

Innehållsmässigt är Mörkret före gryning en bok med alla de ingredienser som utmärker den här författarens böcker. Det är en spännande, hårdkokt berättelse i högt tempo som nog tilltalar var och en som gillar spänningslitteratur/kriminalromaner

Trots mina invändningar vill jag gärna fortsätta läsa om Atlee Pine, kanske att jag fastnar mer för henne ju mer jag lär känna henne

Jag har bjudit på en smakbit från boken i ett annat inlägg HÄR

Tack Bokfabriken för rec.exet!

Mer info om författaren och hans böcker finns på David Baldaccis websida

Andra böcker av den här författaren som jag recenserat

John Puller
Del 4: Ingenmansland

Amos Decker
Del 4: Morden i Baronville
Del 5: Frälsaren i Burlington

Del 6: Mörkläggningen


Atlee Pine
Del 1: Lång väg till rättvisa
Del 2: Minuten före midnatt

Aloysius Archer
Del 1: Skulden


Mörkret före gryning finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok

Bokus Inbunden/E-bok

CDON Inbunden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar