fredag 2 april 2021

Fem en fredag vecka 13: Framtiden

 

Just nu är det för en gångs skull så mycket annat roligt som händer att jag knappt hinner med allt jag planerat att göra. Fem en fredag, som anordnas av elisamatilda,  brukar jag göra ganska mycket tidigare på dagen men idag tog maken med mig på min första åktur med nya bilen och när vi väl kommit hem så hade jag helt glömt bort hela min planering för fredagen. Det var först nu efter kvällsvilan som jag äntligen kom på att  jag missat att svara på frågorna. Temat den här veckan är

FRAMTIDEN

-----------------

1. Vad kommer du att göra om två timmar?
Jag kommer nog att ta mig ett glas vin och sätta mig vid köksbordet för att läsa lite i ett par timmar

2. Till när i framtiden skulle du vilja hoppa?
Jag tror inte jag vill hoppa in någonstans i framtiden, är nöjd med att vara här och nu

3. Hur tror du att ditt liv har ändrats om fem år?
Förhoppningsvis inte alltför mycket, just nu är vi så väldigt nöjda med hur vi har det. 

4. Vad tror du att du har börjat med om ett år du inte gör idag?
Den frågan var inte lätt att svara på eftersom jag konstant hittar nya saker att prova på. Eller så vill jg fräscha upp gamla kunskaper. Senaste jag funderat på är att gå någon nätkurs på spanska eller grekiska för att komma igång igen. Och så är jag sugen på att plocka fram mina gamla läroböcker i stenografi och träna lite. Och den avgörande tiden för något nytt är inte om ett år utan sen när jag väl går i ålderspension, att vara sjukpensionär innebär en hel massa regler om vad jag får eller inte får göra.

5. Vad är något du vill göra när nuvarande restriktioner är borta?
Restriktionerna påverkar mig inte så mycket, det som påverkar är att folk inte respekterar restriktionerna eller tänker ett steg till - restriktionerna är inte bara för att skydda dig själv från smitta utan de är där för att skydda andra från att bli smittade. Något jag verkligen längtar efter att göra är att gå på teater, konsert, museer, utställningar och mässor. Och en sak som både maken och jag verkligen längtar efter är att besöka stora sommarloppisar, bakluckeloppisar, secondhandbutiker och antikaffärer (visst kan man besöka butiker redan nu men vill man vara på den säkra sidan så är det lik bra att låta bli) Vi längtar efter att få strosa runt och leta efter nästa "fynd"


6 kommentarer:

 1. Skrattade en aning när jag såg att du vill återuppta dina läroböcker i stenografi. Alltså spanska eller grekiska förstår jag helt och hållet, speciellt om man planerar att semestra där, men stenografi - är det inte förlegat!? Undrar om det finns kvar över huvud taget. Det måste jag googla.

  SvaraRadera
 2. ja, tänk att kunna röra sig fritt och slippa tänka på avstånden! jag ser fram emot att kunna åka tåg och buss och gå i affärer och på konserter och författarbesök och allt där det rör sig mycket folk!

  SvaraRadera
 3. Jag skriver under allt under sista punkten! Nu har jag ingen make men goda vänner som jag gärna åker runt med för att kolla loppisar, marknader osv. O grattis till nya bilen, hoppas den är en fröjd att färdas i.

  SvaraRadera
 4. Detta med att kunna strosa bland folk utan att bekymra sig om avstånd är verkligen något man längtar efter.

  SvaraRadera
 5. Dricka ett glas vin och läsa lite lät trevligt :)

  SvaraRadera
 6. Just att kunna röra sig fritt är väl det man längtar mest efter, förutom kramandet som ligger etta på listan. Men det kommer, och tills dess kan vi ta oss ett glas vin och läsa en god bok. Bara det inte blir för mycket! Av vinet alltså! 😆

  SvaraRadera