fredag 30 april 2021

Fem en fredag vecka 17: Kunskap

 

Maken är och får sin första vaccination så jag har lite egentid och då passar jag på att svara på frågorna i Elisamatildas Fem en fredag. Temat den här gången är

KUNSKAP

---------------

1. Vad är något du håller på att lära dig?
Antikviteter, keramik och glas är något jag nog aldrig blir fullärd på så att lära mig mer om bakgrund, material, design och tidsperiod är något jag hel tiden försöker skaffa mig mer kunskap om

2. I vilket ämne vill du förkovra dig mer?
Antikviteter (som i svar 1) och just nu också kattens anatomi, sjukdomar och genetik

3. Karriärmässigt, vad ville/vill du egentligen bli?
Jag hade turen att få jobba inom precis den bransch jag drömt om sedan jag var liten, nämligen flyget och jag hade också turen att halka in på ett jobb som passade mig perfekt, dvs jobba på tekniska avdelningen med mycket siffror, mycket problemlösning och ordna upp det administrativa.

4. Hur får du din kunskap?

Läser mycket, följer dokumentärer osv, diskuterar med specialister och sakkunniga

5. Vad skulle du behöva bli bättre på?
Allt, ju mer jag lär mig desto mer inser jag att jag har kvar att lära mig.8 kommentarer:

 1. Den sista meningen innehåller en stor och betydelsefull sanning.

  SvaraRadera
 2. Toppen att ha haft intressanta jobb och intressen som man inte tröttnar på.

  SvaraRadera
 3. så kul arbete! jag gillar faktiskt siffror också. antikviteter och glas vet jag absolut inget om. jag gillar gamla saker där en ser spår av användning. så många böcker att läsa; så mycket att lära. hur ska en hinna med allt?

  SvaraRadera
 4. Kunskap är aldrig tungt, men tänk på att vi alla duger precis som vi är. Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 5. Antikviteter är ett intressant ämne. Det finns ju fler engelska program som liknar Antikrundan som är helt suveräna. Beundrar experterna som verkligen kan sin sak. Keramik och glas är ofta vackra ting att titta på tycker jag.

  SvaraRadera
 6. Låter härligt att du hade turen att jobba med det du drömde om, lite så har det varit och är för mig också. Men även halkat in på annat som också varit kul och givande. Håller med om det du skriver i sista punkten, så känns det många gånger. Det finns alltid mer att lära och det är inte dumt.

  SvaraRadera
 7. Vilken spännande bransch du jobbat i. Och antikvitetsexperter beundrar jag, hur mycket de kan, och hur svårt det kan vara. Själv har jag inte det intresset. Att bli expert på katter låter också intressant, de är inte alltid lätta att tyda.
  Trevlig Valborgshelg

  SvaraRadera
 8. Den sista meningen skriver jag under på. Jag sysslar med utbildning "äldre lär äldre" inom SeniorNet i Växjö. Varje kurs jag håller så lär jag mig något nytt och inte minst insikten att ju mer jag lär mig ju mer inser jag hur lite jag kan.

  SvaraRadera