fredag 23 april 2021

Recension: Lögnspiran av Joseph A. Davis

Titel: Lögnspiran
Serie: Marduriens ljus
Författare: Joseph A. Davis
Målgrupp: 12-15-åringar
Format: Kartonnage
Antal sidor: 334
Recensionsexemplar (Se "Om")

"Kejsaren och hans soldater har tagit allt ifrån sextonåriga Rikamu - hennes hem, hennes käre farbror och hennes lovande framtid som en framstående stensiare. Nu lever hon som hemlös ficktjuv bland trädtopparna i den stora skogstaden Galuban, där kejsarens son Shalarun snart kommer att gifta sig. Ceremonierna inför bröllopet samlar rika gäster från hela Valarien och skapar många möjligheter för en ficktjuv. Men Rikamu hoppas på mer än pengar. Med lite list, mycket mod och en hel del hjälp av en osalig ande söker hon hämnd.

Hämnden är dock inte lätt att få, för prins Shalaruns utländska brud har med sig en fruktansvärd krigare från en annan värld: Markus av Trolyrien. Till det yttre ser han ut som en blek, kortväxt yngling som gör bort sig på komiska sätt inför de viktiga bröllopsgästerna. Men han bär på en urgammal kraft som kan omintetgöra Rikamus planer - en kraft som kan få henne att tvivla på allt."

---------------------

Lögnspiran är första delen i en fristående fortsättning, Marduriens ljus, på Markus av Trolyrien-serien. Den utspelar sig i samma värld som den tidigare serien och ja, Markus dyker upp i den här serien också. 

Den här världen känner man ju till om man läst de tidigare böckerna och Markus är fortfarande lika bortkommen när det gäller olika seder och bruk och man får sig emellanåt ett gott skratt av de fadäser han gör.

Till stor del är det nog  den här blandningen av spänning, fantasi och humor som gör böckerna av den här författaren så otroligt underhållande, även för oss som inte tillhör målgruppen.

Joseph A Davis tar med oss på nya äventyr i sin fantasivärld igen  och det är precis lika spännande och underhållande som i de tidigare böckerna. Och det ä riktigt roligt att både träffa på gamla bekanta oc nya karaktärer i en värld som man reda nu känner till rätt så bra!

Tack Joseph A. Davis för rec.exet!

Mer info om författaren och hans böcker finns på Joseph A. Davis websida

Kampen om tusenvärld

Del 1: Dunkelstjärnan

Markus av Trolyrien

Del 1: Markus av Trolyrien

Del 2: Verarnas drottning

Del 3: Xirianas gåta


Lögnspiran finns att köpa hos t ex

Adlibris Kartonnage/E-bok

Bokus Kartonnage/E-bok

CDON Kartonnage

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar