torsdag 1 april 2021

Hett i hyllan #294

 

Äntligen en dag som jag kan ägna mig helt åt allt som har med böcker att göra. Eftersom det är torsdag så är det Hett i hyllan, anordnad av Bokföring enligt Monika som börjar dagen på bloggen. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

--------------------

Ett till fynd på engelska  (nu börjar de här "fynden" på engelska från 2012-2013 dyka upp i ioch med att ja haft dem på en speciell plats i bokhyllorna)

The hour I first Believed av Wally Lamb
Baksidestext:
"Caelum Quirk and his wife Maureen move to Colorado and find jobs at Columbine High School. One day in April 1999, when Caelum is called away by a family emergency, Maureen cowers in a cupboard in the school library, hiding from two students on a murderous rampage. Though miraculously she survives, Maureen cannot recover from the trauma. Seeking solace, the couple returns to Connecticut to an illusion of safety in the Quirk family farm.

As Maureen fights to regain her sanity, Caelum discovers a cache of forgotten memorabilia spanning five generations of his family. As he painstakingly reconstructs the lives of his ancestors, he must confront their secrets and fashion a future from the ashes of his own tragedy. His personal quest for meaning becomes a mythic journey that is both contemporary and quintessentially American.


Den här boken köpte jag vid mitt första besök hos The English Bookshop år 2012. Vi flyttade till Uppsala 2010 och jag visste att den bokhandeln fanns här men det var först 2012 jag hann med att åka dit för första gången - och jag blev tokförälskad i stället!  Det här var alltså precis vid brytpunkten till när jag började läsa det mesta på svenska och på den tiden älskade jag tegelstenar så det var förståeligt att jag köpte boken (Den är på drygt 600 sidor) Den hade då alltså allt som jag önskade av en bok men den blev ändå stående i bokhyllan och jg tror faktiskt inte att jag är speciellt intresserad av den längre, så den åker nog ner i utrensningslådan.


2 kommentarer:

  1. Kände inte till den här boken och inte heller författaren. Som tydligen är en best seller...

    SvaraRadera
  2. Jag har läst She's come undone av honom och gillade den. Tror jag läste den på 90-talet.
    English Bookshop är verkligen ett himmelrike!

    SvaraRadera