torsdag 29 april 2021

Hett i hyllan #298

 

Det är härligt att vakna när man sovit ordentligt ännu en natt. I och med att allt annat runt omkring lättat så har mitt sovande också förbättrats. Så nu är jag faktiskt ofta rätt så pigg när jag vaknar. Och eftersom det är torsdag så börjar dagen på bloggen med Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

----------------------
Ett reafynd

Gösta Berlings saga av Selma Lagerlöf
Från omslaget:
"Den försupne, avsatte prästen Gösta Berling räddas till livet av den hårda majorskan på järnbruket Ekeby, i vars flygel en grupp dagdrivare och festprissar - "kavaljererna" - fått fristad. Under en blöt julfest får de besök av brukspatron Sintram, som står i förbund med djävulen. Gösta Berling lockas skriva under ett kontrakt i blod.
Skönhet och destruktiv passion, kaos och uppror, hjältedåd och poesi; till sist den eviga kampen mellan gott och ont, förlagt till det tidiga 1800-talets Värmland. Selma Lagerlöfs debutroman Gösta Berlings saga hör till de absoluta klassikerna och saknar motstycke i svensk litteratur."

Jag har länge sagt att jag måste läsa mer av Lagerlöf och när vi tittade in i en bokhandel i mars 2017, hittade jag den här boken för 39,50 och det priset går ju inte att motstå. Självklart köpte jag boken och hade tänkt läsa den så snart som möjligt men tyvärr hamnade den bara i bokhyllan bland alla de andra olästa böckerna och än så länge hr jag inte hunnit ta itu med den. Men läsa den tänker jag definitivt göra, förr eller senare... 6 kommentarer:

 1. Den här har jag faktiskt inte läst. Jag tror egentligen att om det bara är en Selma Lagerlöf som man ska läsa så är det denna. Vilket ju är för sent då, men man kan ju ha läst den också 🙂

  SvaraRadera
 2. Den här vill jag verkligen läsa.

  SvaraRadera
 3. Lagerlöf är en författare jag skulle vilja läsa mer av. Kanske dags för någon form av "utmaning"...

  SvaraRadera
 4. Jag har inte läst den, men det kanske man borde

  SvaraRadera
 5. Jag tänker också alltid att jag ska läsa mer Selma men det kommer hela tiden något annat emellan.

  SvaraRadera
 6. Verkligen läsvärd. Jag funderar på att läsa om den.

  SvaraRadera