torsdag 22 april 2021

Hett i hyllan #297

 

Det har hittills varit en bra vecka då det mesta fungerat bättre än tidigare, nu är det bara att hoppas att resten av veckan går lika bra. Eftersom det är torsdag så börjar dagen på bloggen med Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

------------
Den här gången blir det ett bokreafynd

Lewismannen av Peter May
Från omslaget:
" I en vindpinad torvmosse på Isle of Lewis påträffas liket efter en ung man. An den patologiska undersökningen framgår att mannen blivit knivmördad och att han troligen legat i mossen sedan slutet av femtiotalet. I övrigt har polisen bara en ledtråd: DNA-analysen visar att offret på något vis är släkt med Tormod Macdonald, en åldrad lantbrukare från ön.
Men Tormod har alltid hävdat att han är enda barnet och ingen har nåonsin hört talas om några släktingar. Numera lider han av svår demens och har små möjligheter att själv bringa klarhet i situationen - eller att försvara sig mot de misstankar som riktas mot honom.
Tormod är också far till Marsaili, den före detta poliskommissarie Fin Macleods första stora kärlek. Fin, som återvänt till ön för att restaurera sina föräldrars torp, inleder nu en privat undersökning. Han ser det som sin plikt att hjälpa de kvinna han aldrig slutat älska, men är samtidigt medveten om de bråddjup som plötsligt kan öppna sig när man börjar vända på stenar i det förflutna..."

Jag hade läst första delen i serien, Svarthuset, och när jag sen hittade den här på bokrean 2016 köpte jag den för att jag ville fortsätta följa serien. Men boken blev istället stående oläst i bokhyllan. Ja, jag är fortfarande intresserad av att läsa den här boken och den sista i trilogin men först av allt måste jag se till att skaffa hem den tredje delen.
 
 


3 kommentarer:

  1. Den har jag läst! Hela den serien är riktigt bra.

    SvaraRadera
  2. Den har jag också läst och jag håller med om att det är en bra deckare. En stor tillgång i Lewistrilogin är miljön.

    SvaraRadera
  3. Åh - jag har läst alla tre och gillade dem verkligen!

    SvaraRadera